DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Elektrokrajina reklamira Penzionersko mikrokreditno društvo

U Elektrokrajini, očigledno, imaju problema. Nedavno su u rukovodstvu tog preduzeća u pismu radnicima priznali da postoji višak zaposlenih, da postoji dosta nekvalifikovanog kadra i da se sprema reorganizacija preduzeća. Zvaničan razlog reorganizacije i smanjenja broja radnika je razdvajanje proizvodnje i distribucije i otvaranje novog javnog preduzeća ali javna je tajna da je u Elektrokrajini kao i Elektroprivredi Republike Srpske u cjelini višak zaposlenih zbog stranačkog zapošljavanja pred svake izbore.

“S obzirom na navedeno, te na činjenice dosadašnjeg poslovanja, u smislu kreditnog zaduživanja, zaduživanja kod matičnog preduzeća za isporučenu el. energiju kao i obzirom na troškove plata duplo većih od odobrenih, koje čine više od 50% naših prihoda, dugoročno poslovanje preduzeća u sadašnjem obliku je neodrživo.”– piše između ostalog u pismu rukovodstva Elektrokrajine zaposlenima.

U Elektrokrajini u pismu koje su uz platne liste dostavili svim zaposlenima pojašnjavaju kako su već izgubili dio tržišta i da su prihodi već smanjeni. Gerila saznaje i da je ovo preduzeće izgubilo milionski spor sa jednim drugim javnim preduzećem zbog ogromnog duga za struju a sve zbog nepravovremene reakcije i zastare slučaja.

Nije poznato da li je loš finansijski saldo ili je nešto drugo u pitanju ali su u Elektrokrajini uz račune počeli da šalju reklamni materijal. Konkretno su uz novembarske račune potrošačima u koverti stigle reklame za jednu mikrokreditnu organizaciju. U kovertama su stigle reklame za Penzionersko mikrokreditno društvo koje se, nezvanično, dovodi u vezu sa istaknutim članom SNSD-a, bivšim ministrom finansija Republike Srpske i aktuelnim predsjedavajućim Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zoranom Tegeltijom.

“Poštovani, Uz račune koje Elektrokrajina dostvalja potrošačima dolaze i reklame za jednu firmu. Zašto Elektrokrajina reklamira druge kompanije? Na koliko je sklopljen ugovor o reklamiranju i kolika je vrijednost ugovora? Da li je raspisan bilo kakav tender za prodaju reklamnog prostora?”– pitanja su koja smo ovom preduzeeću poslali početkom januara ali nismo dobili odgovore.

Pitanja smo ponovo poslali početkom februara ali je sudbina odgovora ostala ista. Na pitanja nije odgovoreno.

GERILA info

 

Comment here