DRUŠTVONASLOVNA

Druga turistička regata na Vrbasu – praznik za oči i dušu (VIDEO)

U okviru inicijative “Čist Vrbas” održana je turistička regata od Krupe na Vrbasu do Rafting centra “Kanjon” u Karanovcu u kojoj je učestvovalo 20 čamaca, uz podršku partnera, kompanije “Coca-Cola” HBC B-H Sarajevo i grada Banjaluka. Više od 120 učesnika regate, u dvadeset čamaca, nije krilo oduševljenje adrenalinskim doživljajem turističke regate od Krupe na Vrbasu do Rafting centra “Kanjon” u Karanovcu u kojoj su, pored građana i pripadnika Oružanih snaga BiH, učestvovali predstavnici medija, novinari (među kojima i novinari portala Gerila.info) i tv ekipe.

– Pokazali smo da nakon 15 godina čišćenja, organizacije brojnih Ekoloških regata, organizacije brojnih sportskih manifestacije najvišeg nivoa, polako ulazimo i u porodicu organizatora velikih turističkih regata. Očekujemo da nam se u organizaciji ubrzo priključe i rafteri iz Jajca i Donjeg Vakufa, Šipova i Jezera, i da ćemo u budućnosti imati regatu koja će trajati šest dana – poručuju iz RC “Kanjon”.

Organizator Rafting klub “Kanjon” u prethodnim danima u saradnji s Rafting klubom “Jajce”, pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te predstavnicima lokalne zajednice i ove godine očistili su korito i obalu rijeke Vrbas na potezu od Bravnica do Jajca i korito rijeke Plive, od Ljoljića ka Jezeru.

Prikupljeno je oko 400 vreća smeća i zajedno sa ostalim čvrstim otpadom oko 3,5 tone. Na ekološkim regatama u dva dana učestvovalo je ukupno oko 200 osoba.

Sve navedene aktivnosti realizovane su u okviru Inicijative „Čist Vrbas“, i u duhu Povelje za čist Vrbas koju su u maju 2013. godine, u Donjem Vakufu, osim gradonačelnika i načelnika lokalnih zajednica u slivu Vrbasa, potpisali predstavnici resornih ministarstava oba entiteta, Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, Fonda za zaštitu okoline i energetsku efikasnost Republike Srpske, te partneri projekta kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP) i Vlada Japana.

Comment here