NASLOVNAPOLITIKA

Dodik “precrtao” Košarca zbog derneka!

I kao da smo znali da će politička sudbina Staše Košarca, nestašnog BH ministra, koji je “samo čestitanjem” itekako naštetio ugledu vlasti u BiH i RS, a najviše svojoj partiji i svom šefu, zavisiti samo od jednog čovjeka. Milorada Dodika glavom i bradom!

Milorad Dodik / FOTO: GERILA
Milorad Dodik / FOTO: GERILA

Dodik je izjavio da je “Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, prisustvom na sinoćnoj privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne preporuke i mjere zbog epidemije virusa korona, napisao kraj svog političkog puta, te da u tom pogledu nema nikakve dileme”.

Srpski član Predsjedništva BiH je rekao da, što se njega tiče: “Košarac nije i više ne može biti njegov najbliži saradnik, te da se SNSD ograđuje od njegovog postupka, koji snažno odbacuje i ne prihvata”.

“Košarac je završio što se tiče politike naše partije i u tom pogledu ću se ponašati u budućnosti. U vezi s tim preduzećemo one mjere koje su najbolje prije svega za Republiku Srpsku. Naime, imajući u vidu da smjene u Savjetu ministara mogu dovesti do gubljenja pozicija same Srpske, mi ćemo svoje ponašanje prema tome odrediti. U to ne treba niko da sumnja”, poručio je Dodik.

On je poručio da mu je kao čovjeku apsolutno neprihvatljivo da se Košarac ne pojavi na obilježavanju stradanja Srba u Dobrovoljačkoj ulici, gdje je bio svih prethodnih 10 godina, a da prisustvuje ovako bizarnom i neprihvatljivom događaju kao što je privatna zabava u Sarajevu.

Ranije se oglasio i jedan od lidera opozicije u RS, Branislav Borenović, čef PDP-a koji je indirektno, baš od Dodika, tražio smjenu Košarca.

Branislav Borenović / FOTO: GERILA
Branislav Borenović / FOTO: GERILA

Borenović je predsjedavajućem Savjeta ministara BiH, Zoranu Tegeltiji, uputio inicijativu u kojoj traže da se odmah pokrene postupak za smjenu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH.

“Očigledno se Zoran Tegeltija i Nebojša Radmanović puno ne pitaju, pa pozivam Milorada Dodika, koji je uzurpirao sve funkcije u RS-u, da smijeni svog ministra”, rekao je Borenović, koji je I poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

“Prvi Dodik nije poštovao karantin, što je vrhunac licemjera, zatim su koristili stranačke mreže za podjelu pomoć iz Centra za socijalni rad Banja Luka, a onda su počeli da se sastaju u zatvorenim objektima, dok građani gotovo dva mjeseca sjede u svojim kućama i ne slave ni svoje praznike”, podsjetio je lider PDP-a.

Korona-dernek u Sarajevu
Korona-dernek u Sarajevu

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac je za portal klix.ba objasnio razloge svog dolaska na rođendansku zabavu održanu u ponedjeljak navečee u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu. Košarac je rekao da je organizator rođendanske proslave doktor Jusuf Šabanović, inače veliki prijatelj njegove porodice.
“Kada mi je majka bila bolesna, on je bio tu da pomogne. Kasnije kada je bio bolestan moj stric, opet je bio tu. On je bio uz moju porodicu i ja takvog čovjeka ne mogu odbiti. Doktor Šabanović je pomogao cijeloj Sarajevsko-romanijskoj regiji, kome god da je trebalo”, rekao je Košaraci dodao da nije znao da će u objektu biti puno ljudi, niti ko će sve prisustvovati.

GERILA.info

Comment here