NASLOVNANOVOSTIPOLITIKA

DNS: Zatečeni smo, sve je moguće. “Slučaj Prijedor”

Darko Banjac, generalni sekretar DNS, foto Gerila

Rukovodstvo DNS-a traži hitan sastanak sa rukovodstvom SNSD-a zbog smjene Lejle Rešić sa mjesta ministra uprave i lokalne samouprave. Do tog sastanka će doći naredne sedmice potvrđeno je novinarima nakon vanredne sjednice Predsjedništva DNS-a u Banjaluci.

“Nemamo obrazloženje smjene. Ta smjena je za nas neprihvatljiva. Za sada nije smijenjen niko od kadrova DNS-a osim Lejle Rešić”, rekao je Darko Banjac generalni sekretar DNS-a koji se jedini obratio  novinarima.

U ovoj stranci na pitanje da li je uzdrmana koalicija sa SNSD i da li je moguć razlaz kažu da je u politici sve moguće. Hoće li predložiti kandidata koji će da zamijeni Lejlu Rešić i ko će to biti znaće nakon sastanka sa rukovodstvom SNSD-a.

Ne dovode u vezu, bar ne javno, dešavanja u Prijedoru sa smjenom Lejle Rešić. U Prijedoru je lokalni DNS zajedno sa SDS-om iz skupštinske većine izbacio lokalni SNSD.

Lejla Rešić

Lejla Rešić kadar je DNS-a iz Prijedora a iz Prijedora je i bivši lider te stranke Marko Pavić koji je danas smjenu Lejle Rešić kratko komentarisao rekavši da je u penziji.

Nezvanično, Marko Pavić i dalje ima ogroman uticaj na DNS u Prijedoru i dešavanja u tom gradu a gradonačelnik tog grada Mileno Đaković slovi za Pavićevog čovjeka.

Darko Banjac kaže da gradski i opštinski odbori DNS-a sami odlučuju o koalicijama i kandidatima za gradonačelnike i načelnike a da je ono što vrh stranke želi to da se bude u koaliciji sa strankama sa kojima je DNS u koaliciji na republičkom nivou. Banjac ne želi o tome hoće li DNS imati kandidata za gradonačelnika Prijedora i ko će to biti.

Na konstataciju da je SNSD u više opština u koaliciji sa SDS-om ili PDP-om Banjac kaže da bi pravila o nekoaliranju sa opozicijom ukoliko postoje, trebala važiti za sve u svim opštinama u RS.

Marko Pavić, foto Gerila

U DNS-u se, inače, prašina ne sliježe od kada je, zvanično samovoljno, Marko Pavić napustio mjesto predsjednika te stranke i vođenje stranke prepustio Nenadu Nešiću.

Nezvanično, ogroman uticaj na dešavanja u vrhu DNS-a ima Milorad Dodik. DNS je već pretrpio ogroman udarac kada je Nedeljko Čubrilović, koji takođe slovi za odanog partnera Milorada Dodika, napustio tu stranku i osnovao DEMOS.

Lejlu Rešić danas nije bilo moguće dobiti telefonom.

GERILA info

 

Comment here