NASLOVNAPOLITIKA

DNS ljut i razočaran

DNS-arhiva

U DNS-u su ljuti na koalicione partnere. Tvrde da je dogovoreno da će koalicija raditi u interesu građana i Republike Srpske a da su razočarani odnosom prema DNS-u. Zato su odlučili da zaustave dalje djelovanje u okviru Sporazuma o koaliciji. Takva odluka donesena je na sjednici Predsjedništva te stranke 5. okttobra. Saopštenje prrenosimo u cjelosti.

“Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza, na sjednici održanoj 05.10.2019. godine, donijelo je Odluku o zaustavljanju daljeg djelovanja u okviru Sporazuma o načinu i kriterijumima zajedničkog djelovanja koalicionih partnera u mandatnom periodu 2018-2022. godina.

Sporazumom smo se obavezali da ćemo provoditi politiku u interesu građana i Republike Srpske, fokusirajući svoje djelovanje na poboljšanje ekonomsko-socijalnog stanja u Republici Srpskoj.

Razočarani odnosom prema Demokratskom narodnom savezu, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, neprestanim i učestalim smjenama, nepovjerenjem, sumnjičenjem kadrova Demokratskog narodnog saveza, nipodaštavanjem rezultata rada i onemogućavanjem djelovanja u punom kapacitetu, odlučili smo se na ovaj korak.

Poslednja dešavanja u vezi smjena DNS-ovih kadrova, koji su izuzetno korektno radili svoj posao, još jedan je dokaz odnosa prema DNS-u, a ono što najviše vrijeđa je činjenica da dolazi od članova Koalicije. DNS je dokazao da je svih ovih godina najpouzdaniji partner Koalicije.

Do daljnjeg nas više ne obavezuje političko djelovanje i usaglašavanje stavova u okviru Koalicije. Svoje Odluke ćemo samostalno donositi i politički djelovati isključivo u interesu građana.

Predsjednik će preuzeti aktivnosti na oganizaciji sastanka sa predstavnicima SNSD-a, vodeće partije koalicije, u cilju razmatranja novonastale situacije i međusobnih odnosa, nakon čega će organi Demokratskog narodnog saveza donijeti konačnu odluku o svom političkom djelovanju.”

Comment here