DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Divlji Zapad: Autobusom, kamionom i automobilima blokiraju prilaz radnicima na posao u centru Banjaluke

blokada u Čajavecu

Nekoliko vozila od čega jedan autobus i kamion parkirani su u krugi Čajaveca na način da otežavaju ili spriječavaju pristup radnicima Čajavec alatnice njihovom radnom mjestu. Vozila su postavljena ispred zatvorene autopraonice koja je nedavno zatvorena odlukom Urbanističko-građevinske inspekcije grada Banjaluka jer nije imala sve potrebne dozvole za rad. Radnici koji su nas kontaktirali i koji su nam poslali fotografije blokada vjeruju da iza svega stoje Dragan Kremenović Puger, Žarko Vujinović i Nebojša Malinić koji su se ranije dovodili u vezu sa pomenutom praonicom.

blokada u Čajavecu

U međuvremenu su i “Nezavisne novine” jutros objavile kako im je direktorica Čajavec servisa Dragana Garača izjavila kako pomenuti trojac već dugo blokira pristup “alatnici”. Ona je novinarki Nezavisnih rekla da sumnja da je razlog blokade taj što je autopraonica koja se djelimično nalazi i na uzurpiranom zemljištu.

Razlog za ovo je to što su kriminalnim radnjama oteli zemljište na kojem se djelimično nalazi autopraonica. Ograđivanje i zabrana pristupa objektu su u suštini pritisak na pravne sljedbenike Čajaveca da daju saglasnost za nelegalno sagrađenu autopraonicu koja nema ni upotrebnu ni građevinsku dozvolu”, rekla je Garača za Nezavisne novine.

blokada u Čajavecu
blokada u Čajavecu

Nezavisne novine prenose da im je Nebojša Malinić rekao da on nema ništa ni sa praonicom ni sa zemljištem. Te novine prenose da se na broj Dragana Kremenovića javio muški glas koji je tvrdio da to nije Kremenovićev broj.

I Malinić i Kremenović su lica koja su izuzetno bliska vladajućem SNSD-u i čelnim ljudima te stranke. Kremenović je široj javnosti postao poznat kada je imenovan za šefa jedinice Elektrokrajine u Bronzanom Majdanu. Ranije je bio privođen u akciji policije usmjerene na otkrivanju nelegalno uvezenih automobila koji su registrovani na osnovu lažnih carisnkih prijava. Bio je i domaćin kada je upokojeni Patrijarh Irinej posjetio manastir Gomionica u blizini Bronzanog Majdana.

Kremenović u zagrljaju Željke Cvijanović

Bivša gradska administracija na čelu sa Igorom Radojičićem tri dana prije nego što su napustili gradsku upravu izdali su rješenje o legalizaciji autopraone koja je prethodno zatvorena po nalogu inspekcije a zbog neposjedovanja potrebnih dozvola. Izvori Gerila info, tvrde da policija koja je obaviještena o blokadi nije reagovala i da su samo uzete izjave od pomenutih lica. Pitanja u vezi sa blokadom smo poslali banjalučkoj Policijskoj upravi a odgovore ćemo objaviti kada i ukoliko ih dobijemo.

GERILA info

Comment here