DRUŠTVONASLOVNA

Demonstranti upali u zgradu Radiotelevizije Srbije

FOTO: vice.com

Lider Dveri Boško Obradović i grupa građana upali su sinoć, tokom protesta “1 od 5 miliona”, na silu u zgradu Radiotelevizije Srbije, tražeći da gostuju u Dnevniku, javljaju srpski mediji. Na lice mjesta je stigla i policija, a pripadnici žandarmerije su nakon izvjesnog vremena iznijeli demonstrante. Iz zgrade su izveli i Dragana Đilasa i Boška Obradovića.

Svjedoci su izjavili da je na stepeništu zgrade bio haos, a žandarmerija je uspjela da potisne veći dio demonstranata do nižih spratova, prenosi Blic. Nakon što su izveli demonstrante, jake snage žandarmerije blokirale su ulaz u RTS i pomjerile okupljene sa ulaza u zgradu. Okupljeni su ispred zgrade pjevali “Bože pravde”, sjeli su ispred kordona, a sa njima je bio i Obradović. Tu su bili i Vuk Jeremić, Zoran Lutovac, Borko Stefanović i Dragan Đilas, Sanda Rašković Ivić, kao i lider SDS Boris Tadić.

Nešto prije ponoći, Obradović je pozvao okupljene da se raziđu i da se u nedjelju ponovo okupe ispred zgrade Predsjedništva, u 11.55, kada će konferenciju za novinare držati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Direktor Radio televizije Srbije Dragan Bujošević izjavio je da su nasilnim upadom demonstranata i dijela opozicije u zgradu javnog servisa protesti izgubili legitimitet, prenosi RTS.

Zakon o javnim medijskim servisima kaže da je RTS institucionalno samostalan i nezavisna, a dio lidera opozcije koji je upao u RTS htio je suprotno zakonu da određuje programsku šemu i programske sadržaje, ističe Bujošević.

Detalje možete pročitati na sajtovima Radio Slobodna Evropa, Danas, Nedeljnik, Politika, Večernje novosti.

Comment here