NASLOVNAPOLITIKA

Davor Dragičević pušten iz pritvora, novi protesti na Trgu večeras u 18 časova

Davor Dragičević pušten je iz pritvora i prije desetak minuta napustio je zgradu Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Sa Dragičevićem je njegov advokat Ifet Feraget.

Davor Dragičević najavio je podnošenje krivičnih prijava i najavio je da će nastaviti da svako veče u 18 časova dolazi na Trg Krajine.

“Psihički sam dobar u glavi još bolji i ne mogu mi ništa. Trg Davida Dragičevića je javna površina ovo je moja država ja sam građanin ove države”, rekao je Davor Dragičević nakon izlaska iz zgrade tužilaštva.

Njegov advokat rekao je da su se stekli uslovi da ministar Lukač podnese ostavku, a da je davno bilo vrijeme da još neko iz MUP-a podnesu ostavke.

Davor Dragičević je rekao i da su policajci nakon hapšenja bili korektni, a da je sile bilo prilikom hapšenja.

Kaže i da je jasno da hoće da uklone dešavanja na trgu i da se projektuje sukob.

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, rekla je da ima informaciju da su na Trgu Krajine bili specijalci iz Srbije i pozvala je Vladu Srbije da se tim povodom oglasi.

Suzana Radanović je rekla i da ima informacije da je policija koja je u cijelom gradu i u kasarni Kozara spremna na novo nasilje danas.

“Samo mirno i dostojanstveno i nema mjesta nasilju. Svako ko je za nasilje taj nije u grupi i ubačen je. A ima ih ubačenih”, rekla je majka Davida Dragičevića.

Davor Dragičević je ponovio da se narod na trgu okuplja gotovo 300 dana bez incidenata i da to nisu protesti već mirna okupljanja.

Advokat Feraget rekao je da nema osnova za onakvo hapšenje Davora Dragičevića jer mu nije uručen nikakav poziv na saslušanje.

“Poenta nije bila da se on pozove već da se ne pozove i da se na silu ukloni sa trga”, rekao je Feraget.

Feraget je rekao i da su ljudi koji su uhapšeni nepotrebno držani u policiji satima.

Comment here