NASLOVNAPOLITIKA

Čavić i NDP napustili SZP, slijede razgovori sa SNSD

NDP Dragana Čavića nije više dio SZP. To je nakon sjednice predsjedništva ove stranke izjavio Čavić. Čavić kaže da jeste do sada imao razgovore sa Miloradom Dodikom ali da oni nisu bili zvanični a da su od večeras spremni na zvanične razgovore. Čavić tvrdi da politika stranke i pripadnost svih godina SZP nisu donijeli izborne rezultate a da gradjani očigledno ne daju dovoljno validnosti politici njegove stranke.

Zato su donesene odluke uz podršku svih članova predsjedništva stranke, kaže Čavić, da NDP nije više dio Saveza za pobjedu. NDP je toj koaliciji dao sve što je mogao uz podršku kandidatima koji su na našu žalost izgubili, rekao je predsjednik NDP-a.

“Imamo potpuno realnu situaciju da validnost ovih izbora prihvataju i Srbija i OEBS i svi drugi učesnici izbornog procesa koji su bili ili posmatrači ili ocjenjivači ili kontrolori i imamo konačnu situaciju u kojoj brojevi pokazuju koliku ko ima podršku kod gradjana”- rekao je Dragan Čavić.

Čavić tvrdi da ni njemu ni njegovoj stranci još nisu nudjene bilo kakve pozicije i funkcije. Gerila je ranije objavila da je NDP-u nudjeno jedno direktorsko mjesto i jedno ministarstko mjesto u novoj Vladi RS.

Čavić očekuje razgovore sa strankama koje će činiti skupštinsku većinu narednih dana a da će zatim predsjedništvo stranke ponovo razgovarati.

Novinari su Čavića podsjetili da je jedan od najžešćih kritičara vlasti koju predvodi SNSD posljednjih desetak godina, da je sam kritikovao one koji su ranije napuštali opoziciju i priklanjali se vlasti i pitali su ga gdje je moralnost u politici.

“Ja nisam rekao da odustajem od svojih principa. Naravno o moralnosti to je već pitanje koje ima sasvim drugi sadržaj od političkog. Ovo je odluka organa stranke. To što sam ja bio kritičar svih ovih godina najbolje pokazuje broj glasova koji smo mi na toj kritici dobili.”- kaže Čavić.

“Po čemu mi treba da budemo Don Kihot političke scene Republike Srpske?”- pita Dragan Čavić i dodaje da nema ništa protiv svojih dosadašnjih političkih partnera ali pita zašto da sa svojim stranačkim kolegama dijeli sudbinu stranaka koje imaju unutrašnje konfrotacije. Čavić kaže da mu nije bilo lako donijeti ovakvu odluku i prihvatiti odluku organa stranke.

 

Comment here