NASLOVNAPOLITIKA

Budžet Grada Banjaluka opet pred gradskim odbornicima u narednu srijedu

Na današnjem kolegijumu Skupštine grada Banjaluka odlučeno je da vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka bude održana u narednu srijedu 14.aprila na temu novog prijedloga budžeta grada.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, je rekao da očekuje da se budžet Grada Banjaluka napokon usvoji.

“Kad se usvoji Budžet vidjećete šta smo planirali i grad će da živne. Pripremamo sve za Dan grada. Nadao sam se da će vanredna skupština biti održana za vikend, ali ipak će biti u srijedu”, naglasio je Stanivuković.

Sjednicu kolegijuma je , vidno nezadovoljan, napustio Saša Lazić, odbornik Narodnog pokreta “Banjaluka zove” a potom se obratio medijima.

“Želja mu je, naglasio je, da izrazi svoje impresije povodom beskonačnih sastanaka i rasprava o usvajanju i neusvajanju raznih prijedloga, kao konstruktivnih, tako i nekonstruktivnih. Ne mogu više, izašao sam iz ove prostorije, jer ne mogu više da slušam. Ja sam prije 4 godine udarao po bivšem gradonačelnikiu, opoziciono djelovao, ali nisam od prvog dana išao da rušim gradonačelnika, da rušim budžet, da rušim vlast i gradonačelnika. Pokušavao sam da budem konstruktivan, imao sam ubjedljivo najviše pitanja, prijedloga, diskusija, ne pričam to da se hvalim, pričam o vrstama pristupa. Ovo je čista politika, oni su ovdje došli da nametnu nešto svoje, ovo je razbijanje gradskog budžeta”, rakao je Lazić.

Predsjednik banjalučke Skupštine, Mladen Ilić, je rekao da vjeruje da će odbornici naći zajednički jezik i ipak usvojiti budžet, kako bi Grad Banjaluka opet profunkcionisao.

“Ono što se dešavalo vidio sam kao početno pokazivanje snaga, ali vjerujem da moramo doći do kompromisa. Ovakva skupština izazvala je mnogo pažnje kod javnosti i trebamo da pazimo šta radimo. Vjerujem da ćemo naći zajednički jezik kod svih bitnih stvari u gradu”, naglasio je Ilić.

Rok za dostavljanje amandmana na budžet je naredni ponedjeljak u 14 časova.

Jučerašnji najavljeni kolegijum Skupštine grada Banjaluka je otkazan je jer je Draško Stanivuković kasnio na sjednicu a što je eskaliralo verbalnom raspravom između gradonačelnika i predsjednika skupštine, dok je Mladen Ilić držao pres konferenciju.

Ilić je tvrdio da je Stanivuković kasnio na sjednicu preko pola sata, a Stanivuković da sjednica kolegijuma nije bila u sali predviđenoj za tu vrstu sastanaka.

GERILA.info

Ostavite komentar