DRUŠTVONASLOVNA

Banjalučka elita voli kupovinu na crnogorskom primorju.

Pojedini mediji nedavno su objavili da neki od visokih stranačkih funkcionera i direktori javnih preduzeća ili članovi njihovih porodica imaju kupljenu imovinu na crnogorskom primorju. Konkretno, pisalo se o imovini članova porodice direktora Puteva Republike Srpske Nenada Nešića u Baošićima u Crnoj Gori.

Crnogorsko primorje kao destinaciju za kupovinu imovine vole i neki banjalučani. U istoj zgradi za koju je pisano da u njoj stan ili više njih ima porodica direktora Puteva RS stanove imaju supruga i kćerka Laze Šešića člana gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci i zvanično vlasnika jedne banjalučke poznate roštiljnice i lanca mesnica. Nezvanično vlasnik posla je Šešićev sin Aleksandar. Lazo Šešić je bio kandidat za odbornika SNSD-a na prethodnim lokalnim izborima u Banjaluci ali nije osvojio mandat.

Interesantno je da se stanovi, prema zvaničnoj dokumentaciji iz Crne Gore, ne vode na Šešića već na njegovu suprugu i kćerku.

Kćerka Laze Šešića, na koju se vodi jedan od stanova, Renata, nije bila raspoložena za duži telefonski razgovor ali u kratkom razgovoru nije demantovala da posjeduje stan u Crnoj Gori. Na pitanje kakva je mogućnost da građanin BiH koji nije privrednik kupi imovinu u inostranstvu, konkretno u Crnoj Gori, odgovoreno nam je da je to najnormalnije. Renata Jeličić nije htjela da priča o cijeni nekretnine.

Nezvanično cijena jednog kvadrata u konkretnoj zgradi u kojoj su vlasnici stanova uglavnom Rusi je oko 3000 evra.

Kćerka Laze Šešića u Crnoj Gori vodi se kao kupac stambenog prostora na prizemlju od 41 kvadrata a supruga poslovnog prostora, takođe na prizemlju veličine 50 kvadrata.

GERILA info

 

 

Comment here