NASLOVNANOVOSTI

Antonić suzdržan, budžet ipak ide na skupštinu grada. Pozadina borba u SNSD?

Ygrada Gradske upreave u Banjaluci

Ygrada Gradske upreave u Banjaluci

Budžet će se, ipak, naći na sjednici gradske skupštine koja je zakazana za 11. decembar iako su za stavljanje budžeta na dnevni red na Komisiji koja o tome odlučuje glasala samo dva člana te komisije. Za stavljanje budžeta na dnevni red nisu bili odbornik SDS-a Aleksandar Petković i, zanimljivo, odbornik SSNSD Momčilo Antonić. Njih dvojica bili su suzdržani. Od sedam članova Komisije na sjednici su se pojavila četvorica pa je postojala mogućnost da budžet ne dobije podršku za uvrštavanje na dnevni red sjednice skupštine. Budžet ide na skupštinu jer većina od prisutnih članova Komisije mora da ne bude za uvrštavanje na dnevni red.

Nacrt budžeta usvojen je na skupštini grada 5. novembra u iznosu od 146,6 miliona maraka.

Momčilo Antonić odbornik SNSD-a za Gerila info kaže da je sasvim normalno da nema uvijek iste stavove kao ostale kolege u stranci.

“Glasao sam suzdržan kao i prethodnih godina. Nisam glasao protiv zbog stvari sa kojima se slažem ali nisam ni za zbog stvari sa kojima se ne slažem. Ja kao odbornik moram poštovati svoje glasače i njihove prijedloge, naročito ako i lično smatram da su ti prijedlozi veći prioritet od predloženih u budžetu. Neki drugi, opet, imaju drugačije mišljenje i ne vidim ništa sporno u tome. SNSD je demokratska stranka i prirodno je da nemamo svi uvijek isto mišljenje, vjerujem da mi gradonačelnik i zamjenik ne zamjere jer su i oni često imali drugačije mišljenje dok su bili u NSRS.”-rekao je odbornik Antonić za Gerila info.

Momčilo Antonić, inače, je u posljednjih nekoliko mjeseci u nekoliko navrata izrazio neslaganja sa načinom rada aktuelne gradske vlasti .

Nezvanično u SNSD-u postoje dvije struje. Jedna koja je uz Igora Radojičića i druga koja nije i koja bi kao kandidata za gradonačelnika na sljedećim lokalnim izborima rado vidjela nekog drugog iz SNSD-a.

GERILA info

Ostavite komentar