DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Aktivisti SNSD napali novinarku u Banjoj Luci

aktivisti SNSD, foto Gordana Katana, FB

Aktivisti SNSD-a, koji rade na štandu te stranke na banjalučkom trgu Krajine napali su novinarku Info radara Gordanu Katanu koja je fotografisala štand te stranke. Oni su joj, uz obrazloženje da je fotografisanje zabranjeno, branili da fotografiše a pokušali su da joj, prema njenom svjedočenju, otmu telefon kako bi obrisali fotografije. Ona tvrdi da aktiviste od napada na nju nije spriječilo ni to što im je pokazala novinarsku akreditaciju.

“Koliko se SNSD tj. aktivisti oteli kontroli je prestrašno. Danas sam izašla da napravim fotografije izbornih štandova i jedva izbjegla batine od ovo dvoje mladih sa slike. Razlog zabrana fotografisanja. Novinarska akreditacija nije bila od koristi. A onda mi je aktivista pokušao uzeti telefon da obrise slike pa me potom fotografirao da me, kazao je, prijavi policiji. U sred grada u sred bijela dana”, napisala je Gordana Katana na svom FB profilu.

Ona za Gerila info kaže da nije prijavila napad.

štand SNSD-a, foto Gerila info

Ekipa Gerila info otišla je do štanda SNSD-a na trgu Krajine i takođe fotografisala štand ove stranke, budući da se nalazi na javnom mjestu i fotografisanje ne može nikako biti zabranjeno a pogotovo ne može odlukama aktivista ili pojedine stranke. Jedan od aktivista nas je pitao da li moramo fotografisati nakon čega su se lica koja rade na štandu krila od fotoaparata.

GERILA info

Comment here