Dragan Lukač: “Godinu dana se konstruišu laži o pripadnicima MUP-a. Sve što je rečeno na pres konferenciji u tom momentu su bila saznanja MUP-a”

  • 146
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske rekao je danas da se godinu dana pričaju mnoge laži o umješanosti pojedinaca iz MUP-a u slučaj Davida Dragičevića. Dragan Lukač je rekao da je sve na tužilaštvu i da tužilaštvo može da procesuira sve pripadnike MUP-a koji su prekršili zakon. Na današnji dan, inače, prije godinu dana počela su okupljanja građana u Banjaluci a nakon sporne konferencije u Policijskoj upravi Banjaluka na kojoj su se pojavili načelnik Uprave za teški i organizovani kriminalitet, patolog, načelnik uprave…Na toj konferenciji David Dragičević je označen kao pljačkaš.

“MUP jeste radio sve u skladu sa zakonom, tužilaštvo je to koje je nadležno da provjeri sve radnike Ministarstva unutrašnjih poslova ako su radili nešto protivzakonito i da ih procesuiraju. Svi dalji postupci u vezi sa tim slučajem su u nadležnosti tužilaštva a MUP i dalje stoji na raspolaganju tužilaštvu da uradi sve što tužilaštvo bude tražilo od nas. Što se tiče pres konferencije ona jeste bila organizovana da se daju do tog trenutka i u tom momentu saznanja koja su bila u vezi sa slučajem i koja su data takva kakva jesu. Zašto je od te pres konferencije napravljeno nešto sasvim drugačije možemo sada o tome da pričamo ali do sada što se tiče svih detalja koji su izneseni na pres konferenciji ja ne znam da je nešto do sada oboreno, da je dokazano da nešto nije tako bilo. Možda će u budućnosti biti i pokazati se ako tužilaštvo dođe do određenih saznanja da je nešto pogrešno prezentovano ali kao što kažem ta saznanja su na pres konferenciji iznesena saznanja koja su u tom momentu bila prisutna i koja su bila u nekim saznanjima ministarstva na osnovu podataka koje smo imali na raspolaganju. Vidjećemo, slučaj nije završen tužilaštvo i dalje radi na tome ja se nadam da će neka vještačenja koja se očekuju da stignu u tužilaštvo da će otvoriti neke nove slike da će doći do nekih novih saznanja u cilju riješavanja u potpunosti tog slučaja i da se dođe do potpune istine s obzirom da se godinu dana pričaju mnoge laži i konstrukcije koje nemaju nikakve veze sa istinom ali svakako se nadam u cilju saznanja i javnosti u vezi tog slučaja i u cilju ministarstva unutrašnjih poslova jer su mnogi ljudi iz ministarstva prozvani bez ikakvih argumenata i optuženi za nešto što nisu uradili i što nisu mogli da urade. Tužilaštvo ima na raspolaganju sve, može da dođe do svih saznanja ako je neko od radnika MUP-a prekršio zakon i da ga procesuira u potpunosti.”- rekao je Dragan Lukač ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.