POLITIKA

Drašku Stanivukoviću oštećen automobil- Da li je Banjaluka bezbjedan grad?

Automobil Draška Stanivukovića, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS  polupan je tokom noći u dvorištu ispred njegove kuće u Banjaluci. Na automobilu “Wolksvagen Golf 7” su izbušene gume i polupana šajba. Vanredna konferencija za medije održana u Banjaluci, uz pitanja da li je Banjaluka bezbjedan gradi postoji li sloboda misli i govora.

Vijest o lupanju automobila objavio je sam Draško Stanivuković na društvenim mrežama.

“Moj auto, u mom dvorištu. Polupana šajba i izbušene gume. Ko mi i kakvu poruku šalje?”, napisao je Stanivuković na Facebooku.

Povodom ugrožavanja bezbjednosti i uništavanja imovine narodnog poslanika Draška Stanivukovića ispred Narodne skupštine Republike Srpske danas je održana vanredna konferencija na kojoj su se obratili predsjednik PDP – a Branislav Borenović, te poslanici  Perica Bundalo i Nebojša Vukanović.

Predstavnici PDP – a najoštrije su osudili vandalski čin kojim je došlo do narušavanja imovine narodnog poslanika Draška Stanivukovića, prilikom kojeg su nepoznati počinioci oštetili šajbu i isjekli prednje gume na njegovom automobilu.

Smatraju da je to poruka da narodni poslanici ne treba da upućuju na probleme koji opterećuju društvo.

“Nakon ovoga što se noćas desilo nama ostaje samo jedna poruka, odnosno jedan način razmišljanja, a to je izričit zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova da pod hitno otkrije počinioce ovakvog vandalskog čina, jer ako to ne učini u prihvatljivom roku otvaramo jedan značajan problem u Republici Srpskoj i pitanje s kojim i kakvim nesagledivim posljedicama”, rekao je Perica Bundalo, poslanik u NSRS.

 

Njegov stranački šef, Branislav Borenović, nema sumnje kako je riječ o teškom ugrožavanju sigurnosti koji ima potpis mafije.

“Ovo je očigledno opomena sa mafijaškim potpisom. Kako drukčije nazvati taj vandalski čin u kojem se u toku noći, vjerovatno od jednog ili više lica  uništava vozilo Draška Stanivukovića sa potpisom koji je svojevrstan mafijaškim filmovima. Ovdje je sad pitanje da li zaista možemo više vjerovati i da li policija RS smije, a može sigurno otkriti počinioce ovog napada”, rekao je Borenović.

Predstavnici PDP – a pozvali su sve bezbjedonosne strukture da što prije otkriju počinioce ovog djela, a medijima se obratio i poslanik SDS-a Nebojša Vukanović, koji smatra da je ovaj čin poruka svim građanima Banjaluke.

“Mafija vlada u ovoj državi. Da država nije zarobljena od mafije, odnosno da instutucije nisu zarobljene ovakvo nešto se ne bi dogovodilo. Tražimo od ministarstva unutrašnjih poslova da u roku od 48 sati privedu napadače i nalogodavce, pošto su napadači nebitni, to su sigurno neki sitni prestupnici, u protivnom treba istrajati na smjeni ministra Dragana Lukača”, napominje Vukanović.

 

Policijski službenici vrše uviđaj

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović izjavila je za Srnu da policijski službenici, postupajući na osnovu zaprimljene prijave, vrše uviđaj i preduzimaju druge potrebne radnje na rasvjetljavanju okolnosti u vezi sa oštećenjem automobila.

“Obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, rekla je Markanovićeva.

Comment here