DRUŠTVOEKONOMIJANASLOVNANOVOSTIPOLITIKA

Srbija investira u Drvar 925.000 evra

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorili su u Drvaru pogon fabrike “Jumko” iz Vranja u kojem je zaposleno 80 radnika, a za čiju gradnju je Vlada Srbije izdvojila 500.000 evra. FOTO: srna.rs.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Drvaru da su na račun te opštine uplatili 925.000 evra, otvorili fabriku, te da pomažu Dom zdravlja i obnavljanje objekta u kojem se nalazi ta zdravstvena ustanova, prenosi novinska agencija Srna.

Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorili su danas u Drvaru pogon fabrike “Jumko” iz Vranja u kojem je zaposleno 80 radnika, a za čiju gradnju je Vlada Srbije izdvojila 500.000 evra. Planirano je da bude zaposleno još 20 ljudi.

“Beskrajno sam srećan što se posle pet mjeseci vidimo i što smo ono što smo obećali ispunili. Mala fabrika koju smo otvorili biće i veća i bolja. Ovih 925.000 evra ići će za vodovod, infrastrukturu i druge projekte. Pomažemo Dom zdravlja, obnovićemo ga i pomoći u vezi sa platama i primanjima”, rekao je Vučić poslije otvaranja pogona “Jumka” iz Vranja u Drvaru.

Jovana Arsić Vrebac izrazila je zadovoljstvo što je dobila posao u “Jumku”. “Ovo je od izuzetnog značaja za našu lokalnu zajednicu i njen razvoj, ali i za ostanak mladih ljudi na vjekovnim ognjištima. Vjerujem da će Srpska i Srbija i dalje pomagati opštinu Drvar, za šta sam im neizmjerno zahvalna”, rekla je Vrebac.

U Drvaru je otvorena i filijala Komercijalne banke. Vučić je poželio uspješan rad zaposlenima u filijali, dodavši da prostor nije velik, ali je lijep i uredan. U ovoj filijali Komercijalne banke zaposlena su četiri radnika.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i načelnik opštine Drvar Dušica Runić otvorili su u Drvaru filijalu Кomercijalne banke. FOTO: srna.rs.

Direktor Komercijalne banke Banjaluka Boško Mekinjić izjavio je da ova banka planira otvaranje filijala i u drugim gradovima u Federaciji BiH.

Vučić je izjavio da je ekonomija ključ na ovim prostorima, dodajući da je na sastanku vidio dvojicu velikih privrednika u Republici Srpskoj koji su bili presrećni kada su čuli način na koji Srbija želi da pomogne privredu Srpske.

“Ovi privrednici su bili presrećni jer su im potrebne nove mašine i oprema i tu je naša pomoć velika. Kada uzimate nove mašine, onda ćete da zapošljavate veći broj radnika i da im povećavate plate i pratite svetske trendove”, istakao je Vučić.

On je rekao da će to značiti napredak Republike Srpske i napredak Srba u Drvaru, Grahovu, Glamoču i svuda bez obzira na to gdje žive.

Višković je ocijenio da će otvaranje pogona fabrike “Jumko” Vranje i filijale Komercijalne banke unaprijediti život i omogućiti povratak u ovu opštinu.

“Ono što će Drvar dobiti od Srbije i Republike Srpske značajno će doprinijeti napretku i boljitku života i pružiti ruku onima koji su otišli iz ove opštine da se vrate i da ovdje budu svoji na svome”, naglasio je Višković.

On je dodao da je otvaranje pogona fabrike “Jumko” Vranje i filijale Komercijalne, zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, samo početak i da će takva vrsta pomoći i pažnje biti nastavljena.

Predsjednik Vučić, premijer Višković i predsjedavajući Savjeta ministra Zoran Tegeltija posjetili su i Dom zdravlja u Drvaru kojem je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske iz Banjaluke donirao mediicinski materijal i lijekove.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjedavajući Savjeta ministra Zoran Tegeltija posjetili su Dom zdravlja u Drvaru kojem je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske iz Banjaluke donirao mediicinski materijal i lijekove. FOTO: srna.rs.

Vučić je prije posjete Domu zdravlja rekao da će Vlada Srbije pomoći ovoj zdravstvenoj ustanovi kako bi građani imali adekvatnu zaštitu. “To će pomoći poboljšanju uslova za liječenje pacijenata”, istakao je Vučić.

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić izjavila je da posljednjih godina ovoj opštini nesebična podrška stiže iz Srbije. “Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas ovdje sa zadatkom da vidi da li smo opravdali njegovo povjerenje. Nadam se da jesmo i da ćemo to u budućnosti činiti još bolje”, zaključila je Runićeva.

Comment here