DRUŠTVONASLOVNA

Saopštenje MUP-a RS o stanju bezbjednosti na glasačkim mjestima

Iz MUP-a RS su poručili da je proces glasanja na 2098 biračkih mjesta u Republici Srpskoj protekao bez ugrožavanja bezbjednosne situacije i većih narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su od 15:00 časova pa do zatvaranja biračkih mjesta u Republici Srpskoj u 19:00 časova postupili po dvije prijave i to:

  • da je lice S.M. narušilo javni red i mir na biračkom mjestu u Rogatici na način da je opsovalo majku predsjedniku biračkog odbora i policijskom službeniku. Istom je uručen prekršajni nalog zbog činjenja prekršaja iz člana 8. i 24. Zakona o javnom redu i miru. Nakon toga je lice S.M. izvršilo krivično djelo „Napad na ovlašaćeno službeno lice“ ozbiljnom prijetnjom da će napasti policijskog službenika automatskom puškom. Lice je u 18:10 časova lišeno slobode, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela;
  • da se u 17:50 časova policijskim službenicima PU Doboj obratio predsjednik biračkog odbora na biračkom mjestu Čaršija, Doboj i izvijestio da se u prostorijama biračkog mjesta nalazi lice inicijala M.D. koje narušava javni red i mir vikom. Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 izašli su na lice mjesta i navedenom licu izdali prekršajni nalog po članu 7. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Biračko mjesto nije zatvarano iz razloga što je M.D. po naređenju policijskih službenika napustio prostorije biračkog mjesta.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske obezbjeđivaće biračka mjesta dok se glasački listići ne transportuju do opštinskih izbornih komisija, a tokom noći će obezbjeđivati objekte gdje su smještene opštinske izborne komisije.

Iz MUP-a RS podsjećaju da se zabrana o prevozu eksplozivnih materija na području Republike Srpske primjenjuje do sutra u 06:00 časova.

Comment here