DRUŠTVOEKONOMIJANASLOVNA

Prointer kupio Kalderu

Milenko Čičić vlasnik Kaldera company i Bojan Vujić direktor Prointera

Kompanija Prointer kupila je 65 odsto kompanije Kaldera u vlasništvu Milenka Čičića. Ugovor o prodaji dijela kapitala je potopisan u Banjaluci a u obe kompanije tvrde da je cilj saradnje proboj na nova tržišta, naročito inostrana. Milenko Čičić dosadašnji većinski vlasnik Kaldere uvjerava kako je dobrovoljno prodao 65 odsto svoje kompanije Prointeru i da ga niko nije mogao na to natjerati da to nije želio. U Prointeru uvjeravaju da su dugo birali i odlučili se za Kalderu jer vide mogućnost proboja na energetsko tržište u Republici Srpskoj. Cijenu po kojoj je plaćeno 65 odsto Kaldere ne žele da otkriju.

“Ja danas ne bih o vrijednosti ugovora, ono što je najvažnije je ono što nas čeka u budućnosti a to je da mi očekujemo dosta posla na svim tržištima i da pokažemo da je ovo bio dobar potez.”– rekao je Bojan Vujić direktor Prointera.

Prointer se, inače, dovodi u vezu sa porodicom Milorada Dodika tačnije sa njegovim sinom kao vlasnikom te kompanije ali je to Milorad Dodik u nekoliko navrata demantovao pojašnjavajući kako njegov sin samo sarađuje sa tom kompanijom. Prointer je kompanija koja je ostvarila proboj na I.T. tržište Republike Srpske velikom brzinom dobijajući brojne poslove na tenderima u Republici Srpskoj. U Prointeru su i danas rekli da nemaju povlašten položaj na tenderima.

Zanimljivo je da je Prointer preuzeo Kalderu nakon što je ta kompanija u potpunosti završila proces prodaje hidroelektrane Bistrica Vladi Republike Srpske za nešto više od 20 miliona maraka. Kaldera je H.E. Bistrica od Republike Srpske kupila prije jedanaest godina za 6,8 miliona maraka.

Luka Petrović direktor Elektroprivrede RS, Milenko Čičić vlasnik Kaldera company i Radovan Višković predsjednik Vlade RS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković koji je, inače jedu od prvih premijerskih posjeta, zajedno sa prvim čovjekom Elektroprivrede Lukom Petrovićem, imao upravo komapniji Kaldera, nedavno je na konstataciju da je Milenko Čičić dobro zaradio u poslu sa Vladom oko H.E. Bistrica rekao “to ste Vi tako zaključili i neka to tako i bude.”

GERILA info

Comment here