DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Burno na kraju posebne sjednice NSRS: Milorad Dodik opsovao oca Nebojši Vukanoviću

Milorad Dodik. FOTO: twitter.com/SNSDDodik.

Burno je bilo na kraju današnjeg zasjedanja 13. posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj se razmatrao Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj.

Nakon razmjene uvreda i optuživanja između predstavnika vlasti i opozicije, na kraju današnjeg zasjedanja u zgradu Vlade RS, gdje se sjednica održava, ušao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i posljednjim govorom današnjeg zasjedanja “zasjenio” sve izrečeno do tada.

Nakon “laganog starta” i “zagrijavanja”, kada je navodio da je vlast Republike Srpske dobro odgovorila na krizu nastalu zbog epidemije koronavirusa, Dodik je krenuo oštrije. Prvo se obrušio na poslanike iz redova skupštinske većine zagalimvši na njih zašto trpe “teror” opozicije. Oštrim tonom je zaprijetio da, kad ga već optužuju da sve odluke donosi sam, sad će skupština morati donijeti zaključak da vlast nije imala nijednu grešku i da su sve uradili savršeno. Optužio ih je da su slabi zato što dozvoljavaju da opozicija određuje kako će se skupština odvijati.

Nakon toga se obrušio na SDS i PDP optuživši ih da su podržali bošnjačke političke stranke u nastojanju da omalovaže značaj stradanja Srba u II svjetskom ratu. U tim trenucima je njegovo izlaganje bilo na ivici da pređe u otvoreni sukob, posebno kada je razmjenjivao uvrede sa Draškom Stanivukovićem i Nebojšom Vukanovićem.

U jednom trenutku Dodik je čak rekao da se opozicija prisluškuje i da vlast sve zna šta između sebe opozicionari pričaju. “Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi”, rekao je Dodik obraćajući se Vukanoviću.

Današnje zasjedanje NSRS je okončano u 20 časova ali tu sukob između Dodika i Vukanovića nije završio. Vukanović je, inače, dobacivao Dodiku za vrijeme njegovog izlaganja na šta je Dodik više puta burno reagovao, čak i vrijeđajući Vukanovića. Čak mu je dobacio da ako mu se ne sviđa, da se žali “Transparensiju i svome babi”.

Vukanović je nakon Dodikovog izlaganja želio da se obrati, ali mu potpredsjednik NSRS Milan Petković to nije dozvolio zato što je sjednica okončana. U trenutku dok je prilazio govornici, Vukanoviću je prišao Dodik i nastavio da se raspravalja s njim. Rasprava se nastavila i u hodniku gdje je Dodik opsovao oca Nebojši Vukanoviću.

Vukanović je za Gerilu potvrdio da je istina da mu je Dodik opsovao oca. U raspravi ga je pitao zašto ga vrijeđa i kaže mu da se žali ocu a zna da je Vukanovićevom ocu skoro bilo 40 dana, na šta mu je Dodik opsovao oca “koji ga napravi takvog”.

Gerila.info

Comment here