DRUŠTVONASLOVNA

800 dana borbe “Pravde za Davida”: I dalje na snazi zabrane i diskriminacija

Članovi neformalne grupe građana “Pravda za Davida” okupili su danas pored Davidovog srca, na ušću riječice Crkvena u Vrbas, tačno tamo gdje je prije više od dvije godine pronađeno tijelo stradalog Davida Dragičevića.

FOTO: GERILA
FOTO: GERILA

Pripadnici grupe “Pravde za Davida” namjeravali su na Trgu Krajine organizovati javni skup povodom 800 dana od prvog okupljanja građana u Banjaluci zbog ubistva Davida Dragičevića, međutim Policijska uprava Banjaluka je izdala rješenje o zabrani javnog okupljanja na pomenutoj lokaciji.

Upravo zbog zabrane okupljanja na najvećem banjalučkom trgu, članovi PzD su se okupili na mjestu poznatom kao Davidovo srce, i tu rasporedili 800 fotografija koje simbolizuju 800 dana potrage za istinom i poručili da je ovaj akt policije zapravo nastavak ustaljene prakse.

FOTO: GERILA
FOTO: GERILA

“Danas je 800 dana od prvog skupa građana koji su izašli da podrže Davidove roditelje u traženju istine i pravde za njihovo ubijeno dijete. Prvi skup je održan nakon sramne konferencije vrha takozvane Policije RS na koju su izašli predstavnici da Davida mrtvog još jednom pokušaju da ubiju svojim lažima. Te laži su pale. Pravda za Davida istrajava u svojoj borbi za pravdu i istinu, međutim diskriminacija prema nama se nastavlja”, rekao je Miljan Kovač, predsjednik Udruženja građana “Put pravde”.

FOTO: GERILA
FOTO: GERILA

Zahtjev za održavanje javnog skupa na Trg krajine je podnijela Merlina Ivić koja navodi da je ovo treći put da bezuspješno traži dozvolu za održavanje skupa.

“U obrazloženju je navedeno da članovi grupe “Pravda za Davida” ruše ustavni poredak, što nema veze sa logikom. Moram da naglasim da ja kao Merlina Ivić nisam nikada dobila prekršajnu prijavu, a samim tim to nema veze sa logikom. Danas je advokatica uložila žalbu na osnovu ovog rješenja i idemo dalje. Ovo nije prvi zahtjev koji sam ja predala i zato idemo dalje”, poručuje član neformalne grupe građana Merlina Ivić.

FOTO: GERILA
FOTO: GERILA

Predstavnici pokreta “Pravda za Davida” podsjećaju da ni nakon više od dvije godine nema konkretnih pomaka u istrazi o smrti Davida Dragičevića.

Iz Udruženja građana “Put pravde” podsjećaju da ni nakon toliko vremena od smrti Davida  Dragičevića konkretnih pomaka u istrazi nema.

GERILA.info

Comment here