DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Protest ispred Parlamenta FBiH zbog fotografija zlostavljane djece s poteškoćama u razvoju

Nakon što je poslanik “Naše Stranke” u Parlamentu Federacije Sabina Ćudić danas objavila fotografije na kojima se vidi da su štićenici Zavoda za djecu ometenu u razvoju Pazarić vezana za krevete i radijatore ispred federalnog parlamenta okupilo se nekoliko desetina građana Sarajeva.

Okupljanje građana ispred Parlamenta FBiH, foto N1

Većina u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije, inače, odbila je prijedlog da se raspravlja o stanju u Zavodu Pazarić. Građani su nakon toga počeli da dolaze pred Parlament FBiH.

U međuvremenu federalni mediji prenose i izjavu direktora Zavoda Pazarić Redžepa Salića koji je rekao da fotografije nisu nastale u njegovom mandatu.

“Ja sam strašno bolestan i molim vas da razumijete. Dokle god finansijska inspekcija i porezna uprava ne dostave revizorski izvještaj ja se ne želim oglašavati, jer je ovo samo priča rekla- kazala. Nemojte da ovo odnese stanje u Pazariću u pogrešnom pravcu, da se sakrije korupcija, a da ovo izađe na vidjelo. Ja odgovorno tvrdim da ovo nisu slike za mog mandata. Nju pitajte odakle su te slike i ko ih je dao i iz kojeg su vremena”-rekao je Salić a prenosi Oslobođenje.

Sabina Ćudić na konferenciji za medije u Parlamentu FBiH
Sabina Ćudić na konferenciji za medije u Parlamentu FBiH

Redžep Salić je na čelo Zavoda za zbrinjavanje djece i omladine ometene u razvoju Pazarić došao 18. aprila 2019. godine.

Sabina Ćudić, poslanik u Parlamentu Federacije, danas je zatražila i smjenu odgovornih kao i utvrđivanje krivične odgovornosti zbog zlostavljana djece ometene u razvoju.

Gerila info

Comment here