NOVOSTIPOLITIKA

Radojičić: U pomenutim temama nemam nikakve krivične odgovornosti

Bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić reagovao je danas poslije konferencije za medije Draška Stanivukovića, koji je predstavio prve rezultate tima za reviziju.

Igor Radojičić

“U danas pomenutim temama nemam nikakve krivične odgovornosti i ako neko i podnese prijavu, a nije i dalje jasno za šta, dokazaću da je laž”, napisao je, između ostalog, Radojičić na društvenim mrežama.

“Današnja konferencija za medije Gradonačelnika i njegovih saradnika je nastavak političke kampanje, sa mnogo političkih stavova i vrlo malo prava. Predstavljanje izvještaja takozvanog Tima za reviziju i dalje pokazuje visok stepen nepoznavanja propisa i organizacije sistema lokalne vlasti.

U danas pomenutim temama nemam nikakve krivične odgovornosti i ako neko i podnese prijavu, a nije i dalje jasno za šta, dokazaću da je laž.

Onda su moguće i kontra prijave za lažno prijavljivanje krivičnog djela. Protiv mene prijave su najavljivali i nezadovoljni tajkuni, pa sam i tu ostao čist. Neka institucije rade svoj posao, a dokazaću u svakoj situaciji da sam radio zakonito i u najboljoj namjeri i najboljem razvojnom periodu Grada”, napisao je Radojičić.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ukazao  je danas da su u prethodnom periodu vršene bile brojne nepravilnosti i kriminal koji se dešavao u sprezi sa Gradskom upravom.

“Neki sa zebnjom čekaju ovaj izvještaj i ovo je prvi put da jedan gradonačelnik govori o kriminalu u Gradskoj upravi koju vodi”, rekao je ovom prilikom Stanivuković.

Između ostalog, Stanivuković je ukazao i na brojne malverzacije prilikom oglašavanja na javnim površinama, što je naš portal objavio prije godinu dana u tekstu Oglašavanje na javnim prostorima: Pogodovanja po političkoj liniji, mimo propisa, često i bez dozvola

Comment here