NASLOVNAPOLITIKA

Opozicija u Republici Srpskoj organizuje nove proteste

opozicija u NSRS- najava protesta

Opozicija u Republici Srpskoj organizovaće u petak 27.septembra u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci protestni skup zbog najavljenog poskupljenja električne energije. 

opozicija u NSRS- najava protesta

Opozicioni poslanici u NSRS pozvali su danas građane da u što većem broju dođu na protest, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog novog poskupljenja struje.

“Što više bude građana, što bude veće nezadovoljstvo, a ovo se tiče svih, bez obzira na stranačku pripadnost, što nas bude više, veća je vjerovatnoća da oni to neće uraditi, jer vidite da su izjave i premijera i čelnika Elektroprivrede sada malo drugačije nego što su bile prije pet dana. Mi vršimo građanski pritisak da do toga ne dođe. Pozivamo sve ljude da odvoje pola sata ili sat i da se bore za svoj životni standard. Očigledno im bolji životni standard ova Vlada neće dati jer nije sposobna za to”, rekla je na današnjoj konferenciji poslanik PDP-a Jelena Trivić.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović kaže da je ovo već treći put ove godine da poskupljuje struje u Republici Srpskoj, a da se s druge strane, troše sredstva Elektroprivrede za političke portebe.

“Dakle, 27.avgusta su premijer Višković i direktor Elektroprivrede Luka Petrović i resorni ministar Petar Đokić rekli su da neće poskupiti struja za građane. Ovo je treći put samo u ovoj godini da poskupljuje struja u RS i oni su nas prevarili nakon samo 15 dana. Dobio sam informacijju od svojih ljudi u Elektroprivredi da je jutros Luka Petrović potpisao odluku o kupovini helikoptera Elektroprivrede, koji njemu kao generalnom sekretaru partije treba da služi da obilazi opštinske odbore SNSD-a, a on to pravda da treba za potrebe pacijenata”, rekao je danas Vukanović.

Vukanović je napomenuo da ovakva bahatost i osionost nije viđena u posljednjih nekoliko godina.

Comment here