NASLOVNAPOLITIKA

NDP gubi odbornike u Banjaluci

Dragan Čavić nakon sjednice predsjedništva stranke na kojoj je odlučeno da se razgovara sa SNSD-om o formiranju skupštinske većine

Odluka Dragana Čavića, odnosno predsjedništva NDP-a, da istupi iz Saveza za pobjedu i krene u zvanične razgovore sa SNSD-om prve reakcije izazvaće u banjalučkoj gradskoj skupštini. Ukoliko NDP postane dio vladajuće skupštinske većine sa strankama koje su i do sada na republičkom nivou činile vlast odbornici NDP-a u Banjaluci najvjerovatnije će da napuste stranku. NDP u Banjaluci ima dva odbornika. To su Mirna Savić- Banjac i Saša Lazić. Mandat je kao odbornik u ovom sazivu započeo i Vladimir Mirošljević ali je on u međuvremenu prešao u Ujedinjenu Srpsku.

Mirna Savić- Banjac odbornica NDP-a u Skupštini Grada Banjaluka

“Ne želim da budem dio stranke koja će da čini vlast sa SNSD-om. Ako se to desi biću primorana da napustim stranku. Kompromis i dijalog su jedno ali ako se radi o nekim pitanjima koja imaju težinu potpunog gubljenja identiteta onda se preko toga ne može preći. Biti u politici po svaku cijenu nije za mene, ma kako to nekom zvučalo politički nezrelo. Nastaviću se baviti ovim poslom i naći način kako da djelujem u okvirima koji su meni prihvatljivi i sa kojim mogu da stanem iza svakog svog glasača i ljudi koji podržavaju isti politički kurs kao ja.”– rekla je za Gerila info odbornica NDP-a u banjalučkoj gradskoj skupštini Mirna Savić-Banjac.

Saša Lazić tvrdi da je zatečen odlukom predsjedništva stranke i da nije očekivao ovakav rasplet situacije, kada je NDP u pitanju, nakon izbora. On je za BN rekao da dijeli mišljenje sa Mirnom Savić Banjac i da će nastaviti djelovanje u sklopu opozicije u banjalučkoj gradskoj skupštini.

Situacija u banjalučkom parlamentu je takva da je opozicioni “Klub odbornika Saveza za promjene” broji četiri člana. Opoziciono su dio ovog mandata djelovali i odbornici “Kluba Sloboda” njih trojica ali su Budimir Balaban i Nenad Šibarević koji su ranije bili odbornici DNS-a na ovim izborima bili na listi NDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Krsto Jandrić koji je jedan od rijetkih koji, nezvanično, nije želio da podrži predsjedništvo NDP-a u odluci da napusti SZP i krene u razgovore sa SNSD-om danas nam je u telefonskom razgovoru rekao da nema nikakv komentar do daljnjeg.

Comment here