Goran Suvara nakon izlaska iz zatvora: U KPZ-u Bijeljina premlaćuju ljude, iznosiću dokaze o svemu

  • 37
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Iz zatvora  na konferenciju za medije. Goran Suvara, koji je postao javnosti poznat nakon afere sa snimanjem banjalučkog  biznismena Mile Radišića, iznio je danas brojne optužbe na adresu mnogih političara, novinara, te rukovodstva i uposlenika u Kazneno popravnog zavoda Bijeljina.

Suvara je iznio optužbe na račun direktora KPZ Bijeljina Milenka Gajića, pozvao ga da “bezuslovno” podnese ostavku.

“U tom zatvoru se dešavaju najgrublja premlaćivanja. Imam ovdje na kontaktu sve ljude koji su premlaćeni”, naveo je Suvara.

”Vi tamo imate jedan zatvor koji nije ni po kakvim standardima, kako je ministarstvo propisalo. Tamo nema 4 metra kvadratna po zatvoreniku. U sobi od 8 kvadrata smještena su četiri osuđenika. Šamaranja su svakodnevna”, rekao je Suvara i naveo još brojne nezakonitosti koje se dešavaju u zatvoru:

“Tamo se može desiti da vaspitač odobri zatvoreniku da telefonom komunicira sa licem koje je na potjernici. Neka kažu da li Goran Suvara priča istinu. Od Gajića zahtijevam da podnese ostavku, kao i svi njegovi saradnici. ”, kazao je on.

Suvara je poručio da priprema tužbe pojedincima za njegovo liječenje.

”Tamo je doktor “Mengele” koji liječi po principu – pogleda vas samo i kaže nije vam ništa. Oni su se pokrili ljekarskim papirima. Za osam mjeseci tamo sam smršao vise od 50 kilograma”, poručio je Suvara.

Suvara je na konferenciji spominjao još neke slučajeve i optužio pojedince u pravosuđu da rade na nezakonit način.

Osvrnuo se i na medijske napise o njegovom liku i djelu.

“Ja čitam o sebi najgroznije stvari. Prava istina je da Suvara nije načiji projekat i da sve što sam uradio, uradio sam sam iz ubjeđenja, a ne zato što je neko na mene uticao”, izjavio je Suvara.

Suvara je pričao i o čuvenim dešavanjima oko protesta u tzv “Picinom parku”, o njegovoj ulozi u razbijanju protesta, ali i o odnosima i komunikacijom  sa brojnim političarima.

Novinare su najviše zanimale aktivnosti u vezi sa čuvenom aferom snimak. Suvara je ponovio da mu je za snimak Mile Radišića nuđeno nekoliko stotina hiljada maraka, a dodao je i da je bio u kontaktu sa velikim brojem političara, a da neki i sada traže njegovu podršku. Najavio je novu konferenciju za medije i za sedam dana, gdje će, kako je rekao nastaviti sa iznošenjem dokaza o brojnim nepravilnostima u društvu.

Goran Suvara osuđen je julu 2016. godine u Okružnom sudu u Banjoj Luci na šest godina zatvora zbog pet razbojničkih krađa počinjenih na području Glamoča tokom rata.

Jedno vrijeme se krio u Srbiji, izbjegavajući zatvorsku kaznu, zajedno sa odbjeglim tajkunom Milom Radišićem. Uhapšen je 7. aprila 2016. godine.

Suvari je zatvorska kazna umanjena za 25% na osnovu Zakona o amnestiji i otpušten je po redovnom isteku kazne zatvora dana, 20. februara ove godine.