NOVOSTIPOLITIKA

Banjaluka- počela demontaža nelegalno postavljenih bilborda

Priča o nelegalno postavljenim reklamnim panoima i bilbordima na području Grada Banjaluka i danas zaokuplja pažnju javnosti.

Nakon što je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na predstavljanju prvih rezultata Tima za reviziju izjavio da čak 159 reklamnih medija ne posjeduje rješenje o plaćenoj komunalnoj taksi, iz Gradske uprave poručuju da su već počeli sa uređivanjem ove oblasti.

Od 159 takvih reklamnih medija, čak 43 pripada kompaniji DL plakat, koja je u vlasništvu Bogoljuba Zeljkovića, sestrića Srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Zanimljivo je i što gradske vlasti nisu uspjele da utvrde kome pripadaju 33 reklamna medija, zbog čega slijedi postupak utvrđivanja vlasništva nad tim objektima.

Iako je Gerila o ovom problemu pisala još prije godinu dana, na našu adresu nikada nisu stigli odgovori na pitanja o broju reklamnih medija, kao i o političkim vezama vlasnika najvećeg dijela takvih objekata.

Kako naš portal saznaje, u toku dana su na više lokacija u Gradu počele demontaže pomenutih reklamnih medija, što je kasnije putem društvenih mreža potvrdio i sam Draško Stanivuković.

“Red zaveden za jedan dan! Bilbordi se skidaju i komunalne naknade počinju plaćati! Nikada više zahtjeva nego danas da se plati naknada! Više ništa nije isto!”, napisao je Stanivuković na Tviteru.

Podsjećamo i da je Skupština Grada Banjaluka u aprilu 2020.donijela odluku da, mimo javnog poziva i nadmetanja, produži saradnju sa četiri oglašivača, kojima je na godinu dana dala na korišćenje preko stotinu najatraktivnijih lokacija za reklamiranje i na kojima se nalaze njihovi bilbordi.

U pitanju su kompanije „Nova oprema“, „Metromedia“, „DL plakat“ i „Tempo gradnja“.

Prema pisanju portala Capital, Grad ih je tom prilikom dodatno oslobodio i od plaćanja komunalne takse ili naknade za isticanje reklamnih poruka za prva tri mjeseca 2020. godine zbog, kako je navedeno, „više sile“.

Comment here