Adam Šukalo: Lukač mi već mjesecima prijeti! (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Poslanik u NSRS Adam Šukalo izjavio je danas da mu ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač prijeti već sedam mjeseci.

Šukalo je rekao da se osjeća ugroženim, ali da se ne boji prijetnji ministra Lukača, te da je ovo njegovo posljednje obraćanje u NSRS.

“Ako se meni ili mojoj porodici bilo šta desi u narednom vremenskom periodu, a posebno nakon isteka mandata, odgovoran krivac će biti ministar Lukač, jer sinoć sam imao prvi put priliku da razgovaram sa njim u četiri oka. Odgovorno tvrdim da on nije za ovu instituciju. Mislim da postoje druge institucije koje trebaju da riješavaju problem koji on ima”, izjavio je Šukalo u holu NSRS i dodao da je Lukač opasan i za sebe i za okolinu i za institucije RS.

Šukalo je kasnije u razgovoru za naš portal pojasnio neke od stavova koje je danas iznio.

“Ja ću se priključiti grupi Pravda za Davida i nastaviti da vaninstitucinalno tražim pravdu i pokretanje istrage u kontekstu priče koju sam rekao maloprije, da institucije Republike Srpske ne rade svoj posao, da su u funkciji zataškavanja ovog zločina i sprečavanje sprovođenje istrage. Ja više neću učestvovati u radu Narodne skupštine Republike Srspke. Nakon glasanja o izvještaju Anketnog odbora i ako glasanje bude protiv izvještaja, a jasno je da će biti jer su zaključci već ponuđeni, ja više neću učestvoavati u radu NSRS”, kaže Šukalo.

Komentarišući sinoćnji incident u Narodnoj skupštini, kada mu je prijetio Lukač, Šukalo je rekao da su se prijetnje nastavile i u skupštinskom restoranu.

“Pored fizičkih nasrtaja i pokušaja da se obračunava sa mnom, on je na moju prisebnost i moj razuzm prihvatio prijedlog da sjednemo i razgovaramo, međutim, on je nastavio i sa verbalnim prijetnjama, pokušavajući i za stolom da mi se unosi u facu, dok ga ja nisam smirio i doveo u optimalnu poziciju da razgovaramo. Onda smo prosto rekli šta treba, pa je on nastavio sa prijetnjama. Zadnja njegova rečenica, kad ga je odvela premijerka Željka Cvijanović bila je da će se obračunati sa mnom nakon isteka mandata, da je on svjestan činjenice da me u ovom momentu štite zakon i imunitet ali da ćemo se vidjeti u gradu, u četiri oka”, rekao je Šukalo za naš portal.