NOVOSTIPOLITIKA

Ministar Dragan Lukač u NSRS udario poslanika Draška Stanivukovića, PDP traži smjenu Lukača (VIDEO)

Ministar Dragan Lukač udario poslanika Draška Stanivukovića

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač udario je večeras poslanika PDP Draška Stanivukovića tokom skupštine rasprave, nakon čega je nastalo komešanje u skupštinsoj sali.

Ministar Dragan Lukač udario poslanika Draška Stanivukovića

U Banjaluci i dalje traje posebna sjednica posvećena programu reformi odbrane i pisma koje je poslato u NATO savez u Brisel.

Cijeli tok skupštinske rasprave prolazi u veoma burnom tonu, a ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač je prvo verbalno, a onda fizički nasrnuo na poslanika PDP-a Draška Stanivukovića.


Iznoseći negativne stavove o NATO-u, on, je između ostalog pozvao poslanika NSRS Draška Stanivukovića da mu slučajno ne padne napamet i da njemu priđe, kao što je to učinio prethodno, kada je tvrdio da je “Program reformi” put u NATO, kvalifikujuži to velikom izdajom od strane Milorada Dodika i njegove stranke.

“Draško Stanivuković je od jednog poslaničkog kluba PDP-a napravio jednu navijačku grupu. Kada su mi NATO avioni  letjeli iznad glave, gledao sam hoće li mi NATO bombe pasti na glavu. Ne možeš te zastavice donositi u NSRS…Nemoj slučajno da to više uradiš prema meni, inače ćeš završti kao što su te zastavice završile danas.Dođi, dođi…”, pozivao je Lukač Stanivukovića.

Kada mu je Stanivuković prišao, Lukač ga je prvo gađao papirima koji su se nalazili na govornici, a nakon toga ga je udario, nazivajući Stanivukovića “majmunom”.

Uslijedilo je komešanje u skupštinskoj sali, nakon čega je napravljena kraća pauza.

PDP traži ostavku ministra policije Dragana Lukača

Nakon fizičkog napada ministra unutrašnjih poslova na poslanika Draška Stanivukovića, PDP traži ostavku Dragana Lukača.

– Poslanički klub PDP neće učestvovati u radu NSRS. Tražimo da Lukač podnese ostavku – kazao je na vanrednoj konferenciji za medije, šef poslaničkog kluba te stranke Perica Bundalo.

Poslanik Draško Stanivukovič najavio je da će u četvrtak biti održan protesni skup u Banjaluci zbog posljednjih dešavanja.

“Ovome se mora stati u kraj i dokle će narod da sjedi kući i da trpi ovo nasilje”, kazao je Stanivuković.

Lukač tvrdi da je reagovao u samoodbrani

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač rekao je, nakon incidenta u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, da je odgurno poslanika PDP-a Draška Stanivukovića kako bi ga spriječio da ga ugrozi.

“Odgurnuo sam ga od sebe i onemogućio da napravi bilo kakav potez koji bi mogao da me ugrozi”, rekao je Lukač i dodao:

“Stanivuković je bio NATO promoter, koji je predsjedniku Vlade bacio zastavice, prišao je i mom mjestu i došlo je do fizičkog kontakta. Došao je do moje govornice, prijeteći, unio mi se u facu. Ne znam šta je imao kod sebe i koju namjeru je imao. Odgurnuo sam ga od sebe. Izvinjavam se svim narodnim poslanicima i javnosti koja je to gledala, jer ovo nije primjereno Narodnoj skupštini”.

U skupštini ostala samo dva poslanika SDS-a, ostali demonstrativno napustili zasjedanje

Poslanici SDS napustili su skupštinsko zasjedanje nakon što je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač udario pesnicom poslanika PDP Draška Stanivukovića.

“Nema smisla učestvovati u raspravi o krivotvorenog tekstu koji je dostavljen Narodnoj skupštini Republike Srpske”, kazao je sef poslaničkog kluba SDS Miladin Stanić, osuđujući način vođenja skupštine i ponašanje posebno ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

Prema Stanićevim riječima, neko je trebao da odgovara što je dostavio krvotvoreni dokument da se o njemu vodi skupštinska rasprava.

“SDS neće učestvovati u radu posbne sjednice skupštine zbog samovolje srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača”, kazao je Stanić.

Skupštinsko zasjedanje je nastavljeno a od poslanika iz Kluba SDS u skupštinskoj sali su se pojavili samo Nebojša Vukanović i Darko Babalj.

Vukanović je najavio da će se boriti do kraja kako bi se istina saznala o dokumentu koji je danas “podvaljen” Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Šarović: Napustili smo sjednicu jer je napadnut poslanik i dostavljen lažni dokument

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović kazao je za portal Klix.ba da je Milorad Dodik nastavio svoje prevare naglašavajući svoj stav da su današnji dokumenti podijeljeni u Skupštini RS-a bili lažni.

“Očito da je poslanicima dostavljen lažni dokument ‘Program reforme odbrane’. Uz to napadnut je jedan poslanik. Dodikove prevare svih i onih u Banjoj Luci, Sarajevu, Briselu se nastavljaju”, rekao je Šarović za Klix.ba.

www.Gerila.info

 

Comment here