NOVOSTIPOLITIKA

Borenović: “Milorad Dodik je najveća prevara u istoriji Srpske”

“Milorad Dodik je najveća prevara u istoriji Republike Srpske”, rekao je predsjednik PDP Branislav Borenović danas u holu Narodne skupštine RS, a nakon imenovanja Zorana Telegltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i odluke da se Program reformi, odnosno ANP, pošalje u NATO štab u Brisel.

Narodna skuptšina RS/FOTO: GERILA
Narodna skuptšina RS/FOTO: GERILA
Branislav Borenović/FOTO:GERILA
Branislav Borenović/FOTO:GERILA

On je rekao da je Dodik danas prihvatanjem ANP-a odredio put BiH u NATO savez .

“Ovim je Dodik pogazio ne samo skupštinsku deklaraciju o vojnoj neutralnosti nego i srpski narod i Narodnu skupštinu”, kazao je Borenović, naglašavajući da je “Milorad Dodik čovjek opasnih namjera i najveća prevara u istoriji Republike Srpske”.

“Dodik je pokazao pravo lice – da je čovjek koji je spreman da pogazi vlastiti narod i NSRS, a odluke NSRS su sada ovo”, rekao je rezignirano Borenović i pokazao na prazan bijeli papir.

Predsjedništvo BiH je danas postiglo dogovor da se Godišnji nacionalni plan (ANP) za članstvo u NATO pošalje u Brisel i da se imenuje Zoran Tegeltija za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Narodna skuptšina RS/FOTO: GERILA
Narodna skuptšina RS/FOTO: GERILA

Odluka o imenovanju Tegeltije biće dostavljena u dalju proceduru Komisiji za pripremu izbora Savjeta ministara Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

U saopštenju iz Predsjedništva BiH navodi se da je donesena odluka da će u NATO sjedište u Briselu biti dostavljen dokument Program reformi BiH.

“Dokument će biti dostavljen dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Savjetu ministara”, naglašava se u saopštenju.

GERILA.info

Comment here