NOVOSTIPOLITIKA

Glavni odbor DNS: Vanredna skupština 15.marta, Pavić se nije obratio delegatima

Sjednica Glavnog odbora DNS-a

U Banjaluci je danas održana sjednica Glavnog odbora DNS-a,na kojoj je potvrđeno da će stranku do vanredne Skupštine voditi trenutno rukovodstvo, na čelu sa Nenadom Nešićem. Vanredna skupština je zakazana za 15.mart.

Sjednica Glavnog odbora DNS-a

Sjednica je počela u veoma napetom tonu, jer je doskorašnjem predsjedniku Marku Paviću zabranjen ulaz na sjednicu.

Pavić se pojavio nekoliko minuta prije početka sjednice, gdje je ispred zgrade kratko razgovarao sa nekolicinom delegata.

Glavni odbor DNS i Marko Pavić

Nakon toga su članovi Glavnog odbora ušli u salu za sastanke, a Pavić je ušao u automobil i otišao.

Marko Pavić i Milan Radović

Pavić je htio da se obrati članovima Glavnog odbora, ali mu to nije omogućeno, a kao obrazloženje je navedeno zato što nije član Glavnog odbora.

Sjednicom je predsjedavao novi v.d. predsjednika DNS, Nenad Nešić, koji je nakon toga rekao da bivšem predsjedniku nije zabranjen pristup, te da se Pavić samo pojavio da pozdravi delegate.

Nešić je nakon sjednice okupljenim novinarima izjavio i da je potvrđeno jedinstvo stranke u kojem je ukazano povjerenje da stranku do vanredne Skupštine vode on kao v.d. predsjednika stranke, Darko Banjac, kao v.d. generalnog sekretara, te Milan Radović, kao v.d.zamjenika predsjednika stranke.

Vanredna skupština je zakazana za 15.mart, a na skupštini će biti birano rukovodstvo na mandatni period od 4 godine.

Milan Radović

Kako smo ranije objavili, Milan Radović, koji je na poziciji v.d. zamjenika predsjednika, prvo je podnio, a onda povukao ostavku.

Radović je novinarima rekao da je imao određenih neslaganja oko dnevnog reda, kao i zbog razmišljanja da je nemoguće organizovati Skupštinu ianačke izbore u tako kratkom periodu.

Ipak, kako je rekao, s obzirom da su sve odluke usvojene jednoglasno, odustao je od ostavke.

Comment here