DRUŠTVONOVOSTI

Grad Banjaluka prvo dao saglasnost, pa otjerao aktiviste grupe “Pravda za Davida”

Odjeljenje za komunalne poslove Grada Banjaluka, povuklo je saglasnot za postavljanje štanda na Trgu Krajine Udruženju građana “Put Pravde” Banja Luka, koje je osnovano od strane dijela aktivista grupe. “Pravda za Davida”

štand na Trgu Krajine, foto: BUKA.com

Kako se navodi, do povlačenja saglasnosti je došlo zbog “postavljanja neprimjerenog sadržaja”, a aktivistima je naloženo da se u roku od 10 minuta uklone promotivni materijal sa Trga Krajine.

Članovi Grupe su postupili po nalogu Komunalne policije. Na Trgu Krajine primjećen je i veći broj policajaca.

Udruženje “Put Pravde” se obratilo ranije Odjeljenju za komunalne poslove sa zahtjevom za zauzimanje javne površine na Trgu Krajine, za postavljanje Štanda i svrhu promocije aktivnosti udruženja, djeljenje flajera sa programskim ciljevima i aktivnostima udruženja, te promocije konkursa za izbor novih rep i rege muzičkih numera koje će se naći na zvaničnoj kompilaciji “Klinac u getu” i promocije konkursa za amatersku umjetničku fotografiju “Pravda za Davida”.

Dana 15.07.2020. godine udruženje građana “Put Pravde” dobilo je saglasnost odjeljenja za komunalne poslove grada Banja Luka. Odjeljenje je saglasno da se u navedene svrhe koristi javna površina u skladu sa članom 24. Stava 3. Odluke o komunalnom radu.

Gerila.info

 

Comment here