EKONOMIJANASLOVNAPOLITIKA

Rat za Poresku upravu

 

 

foto blic

U toku je prava borba za mjesto direktora Poreske uprave Republike Srpske. Elita okupljena oko nekoliko najmoćnijih ljudi u Republici Srpskoj insistira da novi direktor ove insttitucije bude Goran Maričić “čovjek zadatka i povjerenja”. Maričić je aktuelni direktor Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske i na tom mjestu je od 2007. godine. Zanimljivo je da je vijest o tome da će Maričić biti novi direktor Poreske uprave objavila banjalučka Alternativna televizija.

Protivkandidati Gorana Maričića za nasljednika Zore Vidović, koja je novi ministar finansija u Vladi Republike Srpske, su Vjekoslav Pejašinović dosadašnji zamjenik Zore Vidović (nije jasno zašto zamjenik direktora ne obavlja funkciju vršioca dužnosti do izbora novog) i Dalibor Tomaš dosadašnji zamjenik Zorana Tegeltije u ministarstvu finansija Republike Srpske.

Maričić će, ukoliko bude izabran, prvo biti vršilac dužnosti direktora do raspisivanja formalnog konkursa za to mjesto a na kojem će direktorska pozicija, saznaje Gerila info, samo biti potvrđena.

Konkurs za izbor direktora Poreske uprave Republike Srpske biće raspisan za najkasnije dva mjeseca.

 

Comment here