EKONOMIJANOVOSTI

Inspekcija zatvorila auto-praonicu u “Čajavecu” zbog neposjedovanja dozvole

Urbanističko-građevinska inspekcija donijela je rješenje o zabrani upotrebe samouslužne auto-praonice u krugu nekadašnje fabrike “Čajavec” u Banjaluci, jer objekat nema upotrebnu dozvolu.

“Danas smo postavili službenu traku i pečat i time izvršili rješenje o zabrani upotrebe. Zabrana upotrebe auto-praonice traje do pribavljanja upotrebne dozvole za navedeni objekat”, rekli su iz Odjeljenja za inspekcijske poslove navodeći da su ove aktivnosti obavljene u okviru redovnih inspekcijskih poslova.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je da više nema privilegovanih i onih koji mogu bez potrebnih dozvola i mimo zakona da obavljaju posao, ističući da je nevjerovatno je da je ova autopraonica mogla da pruža usluge bez potrebnih dozvola za rad.

“Ovim šaljemo poruku da smo spremni da se uhvatimo u koštac sa ovakvim lošim pojavama i idemo ka ozdravljenju društva i vrijednosti”, naveo je Stanivuković.

Naime, zbog neposjedovanja odgovarajućih dozvola, rješenjem urbanističko-građevinskog inspektora od marta 2019. godine, tadašnjim vlasnicima je naloženo da poruše bespravno izvedene radove na predmetnoj lokaciji.

Tada se pojavljuje i novi investitor koji je u martu prošle godine predao zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Tadašnji gradonačelnik je donio odluku da se odloži izvršenje rješenja urbanističko-građevinskog inspektora, odnosno da se zaustavi rušenje autopraonice dok investitori za nju ne dobiju građevinsku dozvolu.

Prema pisanju portala Direkt, Odjeljenje za prostorno uređenje izdalo je dozvolu za izgradnju 21. decembra prošle godine, samo tri dana prije nego što je novi gradonačelnik Draško Stanivuković preuzeo tu funkciju.

Ova dozvola je privremena i važi do 21. decembra 2021. godine, a radovi na terenu izvedeni su suprotno i toj izdatoj dozvoli.

Na predmetnu građevinsku dozvolu, izjavljena je žalba po kojoj resorno ministarstvo još nije odlučilo. Pravosnažno okončanje postupka izdavanja građevinske dozvole prethodi izdavanju upotrebne dozvole zbog čega je sada i zatvorena autopraonica.

Prema pisanju Direkta, autopraonica je u vlasništvu SNSD-ovog aktiviste Dragana Kremenovića. čiji je brat Draško Kremenović bio odbornik u prethodnom savezu Skupštine Grada Banjaluke, te Nebojše Malinića.

Uprkos brojnim nepravilnostima u radu, autopraonica je nesmetano poslovala više od dvije godine.

Gerila.info

Comment here