EKONOMIJANOVOSTI

GERILA VIDEO: „Ne nagiLJi se kroz prozor“- film o Željeznicama Republike Srpske

Decenije lošeg upravljanja, političkih uticaja, interesnih sfera i nebriga države i onih najodgovornijih stvorili su od Željeznica Republike Srpske teškog bolesnika koji se liječio kreditima i novim zaduženjima.

Ni ratna razaranja nisu donijela toliko štete, koliko ih je bilo u posljednjih dvije i po decenije mira, stabilizacije, demokratije i tranzicije.

Od stateške važnosti ostao je samo izraz, a politika razvoja pretopila se u političku borbu za kontrolu nad ostatkom plijena.

U posljednjih 20-ak godina Željeznice Republike Srpske su izgubile više stotina miliona KM, gubici su se gomilali, kao i afere.

U tom periodu nestala je i milionski vrijedna imovina preduzeća.

Posljednji ugovor koji je potpisan sa Svjetskom bankom, koji predviđa proces restrukturiranja preduzeća, vrijednosti više od 100 miliona KM, predviđa razdvajanje na više dijelove.

Dokumentarni film „Ne nagiLJi se kroz prozor“ donosi priču o tome kako je ovo strateško preduzeće došlo na rub propasti.

Premijera filma „Ne nagiLJi se kroz prozor“ na programu je u četvrtak 1.aprila u 10 časova, putem društvenih mreža
Facebook naloga portala GERILA
YouTube kanala portala GERILA

Pogledajte kratku najavu za film

 

Comments (1)

  1. Pozdravljam temu i svakako da treba o ovome više pričati. Ali malo je indikativno šta je cilj, s obzirom ko su sagovornici. Ali dobro, rekli su nešto i istinito.
    Treba ih pitati na kojim radnim mjestima rade ili su radili i kolika su primanja imali, šta su po struci, šta su uradili na poslu u zadnjih 20 godina, kako prave račune za pravdanje sindikalnih para, kako su došli do stana – jesu li ga otplatili u cijelosti, na čijoj zemlji su kuću napravili i čiju šumu su isjekli…i mnogo što šta što su prešutjeli, a bitno je u zadnjih 20 godina za Željeznicu i dešavanja u vezi njih.

Ostavite komentar