DRUŠTVONASLOVNA

Završne riječi na suđenju za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića- presuda 12.jula

Marko Čolić- optužen za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića

U Okružnom sudu u Banjaluci danas je održan glavni pretres protiv Marka Čolića optuženog da je počinio krivično djelo ubistva u pokušaju novinara portala gerila.info i BN televizije Vladimira Kovačevića.

Marko Čolić- optužen za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića
Marko Čolić- optužen za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića

Predstavnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka zatražili su da Čoliću bude izrečena osuđujuća presuda.

U završnoj riječi naveli su da je Čolić nesumnjivo počinio krivično djelo pokušaj ubistva, kao i da je Kovačević prepoznao Čolića koji ga je u noći napada više puta udario u glavu i nanio mu teške tjelesne povrede.  Istu presudu zatražio je i Kovačevićev opunomoćenik.

Prilikom današnjeg obraćanja, optuženi Marko Čolić rekao je da je nevin i da ne postoje dokazi da je on počinio ovo krivično djelo, te zatražio da bude oslobođen.

Predsjednik Sudskog vijeća Branimir Jukić najavio da će se izricanje presude održati 12. Jula u 14 časova u Okružnom sudu u Banjaluci.

Nakon završne riječi novinarima se nije obraćala tužilac, dok je advokat optuženog Gordan Jovišević istakao da Tužilaštvo nije dokazalo djelo koje se stvalja na teret Marku Čoliću.

Podsjećamo, Vladimir Kovačević je pretučen 26.avgusta prošle godine. Kovačevića su dva napadača sačekala  ispred ulaza u njegovu zgradu u naselju Obilićevo, pretukli ga metalnim šipkama i zadali mu teške povrede glave.

Drugi osumnjičeni napadač Nedeljko Dukić, još uvijek je u bjekstvu.

Comment here