DRUŠTVONASLOVNA

Zaplet 11: Smijeh do suza sa “Kerempuhom” i “Ellingom”

Predstava „Elling“ Satiričkog pozorišta Kerepmuh odigrana u Banjaluci na Festivalu glumca “Zaplet 11”. Ovu duhovitu, pomaknutu i toplu priča o tandemu društvenih autsajdera na scenu Kerempuha postavio je mladi i perspektivni redatelj Hrvoje Korbar sa mladim i talentovanim hrvatskim glumcima. “Elling”  je dramska adaptacija istoimenih poznatih romana, tetralogije norveskoga pisca Ingvara Ambjornsena, prema čijim je djelima snimljen film 2001. godine, nominovan za Oskar za najbolji strani film.

Glumci Satiričkog kazališta “Kerempuh” su se družili sa publiko i poslije predstave i priznali da ih je publika iznenadila svojom otvorenošću i sjajnim prijemom ove urnebesne komedije, inače izuzetno zahtjevne sa glumačke strane.

Za glumca veceri izabran je talentovani hrvatski glumac Marko Makovičić za ulogu Ellinga.

Iste večeri održan je razgovor sa glumcem Filipom Šovagovićem, koji se sa banjalučkom publikom pričao o svom ocu, odrastanju, ali i sopstvenoj karijeri glumca i režisera.

Četvrta i posljednja takmičarska predstava  “Ovaj će biti drugačiji” u režiji Đurđe Tešić, Ateljea 212 na programu je sutra naveče u 20 časova. Nakon predstave, u 22 časa biće održan razgovor sa glumicom Ninom Janković.

GERILA.info

Comment here