Višković podržava Petrovića u namjeri da skuplje naplati grijanje na struju

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković podržava zahtjev direktora Elektroprivrede i stranačkog kolege Luke Petrovića da građani koji potroše više električne energije o onoga što propiše Elektroprivreda plaćaju veću cijenu električne energije. Petrović je nedavno rekao da bi ta granica “normalne potrošnje” mogla biti postavljena na 400 ili 500 KWh u jednom mjesecu. Više od te količine električne energije u zimskim mjesecima troše svi oni građani koji su prinuđeni iz različitih razloga da se griju na struju.

Radovan Višković napominje da svi oni građani koji struju troše za “osnovne životne potrebe” neće osjetiti poskupljenje. Višković nije pojasnio šta su to osnovne životne potrebe i ko treba da odluči šta su to osnove životne potrebe za koje struja može da se troši po regularnim cijenama. Višković tvrdi da se sve radi prema ranijem dogovoru.

“Elektroprivreda Republike Srpske je dobila zadatak od Vlade RS da izvrši i transformaciju i sanaciju svoga poslovanja. V.D. direktora gospodin Petrović i ministar Đokić su sedmično u kontaktu sa mnom po tom pitanju…Hoćemo da preslikamo srbijanski način. Srbija ima tri tarife. Ona potrošnja do, recimo, 500 kilovata ostaće ista cijena kao i danas. Što znači za socijalnu potrošnju, za one ljude koji struju koriste isključivo za osnovne životne potrebe. Potrošnja od 800 do recimo 1000 kilovata imaće drugu cijenu a ona preko 1000 imaće tržišnu cijenu. Ljudi koji koriste električnu energiju za zagrijavanje privatnih bazena ili nekih luksuznih radnji platiće električnu energiju po tržišnim cijenama. Građani RS oni koji koriste električnu energiju da zadovolje svoje osnovne potrebe za njih neće biti poskupljenja.”– rekao je predsjednik VladeRepublike Srpske Radovan Višković.

GERILA info