DRUŠTVO

VIDEO: Emitovana prva epizoda serijala “Vrijeme ističe…”

Udruženje FAMA Metodologija je, u okviru projekta „Time is Up“ ili „Vrijeme ističe…“, snimilo sedam emisija s ciljem predstavljanja stanja u društvu u BiH i jednogodišnje predizborne kampanje, a prvi talk show emitovan je sinoć u 21 h.

Serijal će biti emitovan na Fama Metodologija youtube kanalu i portalima u posljenjoj sedmici predizborne kampanje, od 29. septembra do 5. oktobra, dok će posljednja epizoda, koja će prikazati najznačajnije odlomke iz 18 intervjua, u kombinaciji sa uredničkim tekstom i multimedijalnim sadržajem, biti emitovana 12. oktobra. Portalima koji to žele, biće dozvoljeno preuzimanje sadržaja.

EPIZODA #1

Prva epizoda emitovana je juče u 21h na FAMA Metodologija (youtube kanal) i Žurnal i medijski pool

 

 

Voditelj Gost
Zlatko DIZDAREVIĆ Svetlana CENIĆ
Maja ZEĆO Anes PODIĆ
Dragan MARKOVINA Damir OVČINA

U svakoj epizodi tri voditelja razgovaraće sa tri gosta.

Voditelji će biti Zlatko Dizdarević, Maja Zećo i Dragan Markovina, a razgovaraće sa ljudima koji misle i čine i doprinose razumijevanju stanja bosansko-hercegovačkog društva danas, a posebno u predizbornom vremenu.

Gosti serijala će biti Svetlana Cenić, Damir Ovčina, Anes Podić, Žarko Papić, Vildana Selimbegović, Edin Zubčević, Nerzuk Ćurak, Srđan Puhalo, Selma Spahić, Ines Tanović, Srećko Latal, Strajo Krsmanović, Zdravko Grebo, Drago Bojić, Tarik Hodžić, Bakir Nakaš, Slavo Kukić, Bruno Omerović.

„Vrijeme ističe… zato kroz širu sliku želimo mapirati stanje društva u Bosni i Hercegovini u predizbornoj godini, kao i narativ kampanje koja traje dugo i koja se koristi različitim sredstvima, prijetnjama, govorom mržnje, vrijeđanjima, lažnim vijestima i političkim manipulacijama, te pretvara istoriju u svakodnevicu“ naveo je urednički tim FAMA Metodologije.

Dodali su da su zato pozvali ljude koji misle i čine, ljude koji imaju kredibilitet i principe, koji mogu doprinijeti razumijevanju stvarnosti i ponuditi drugačije poglede na stvari, a kako bi pokušali prikazati kontranarativ za one koji trebaju razmisliti i glasati.

„Vrijeme ističe… sad kad smo se na nenormalno adaptirali kao da je normalno i kad je neočekivano postalo očekivano, jedino nas razum može spasiti – ako sagledamo na čemu smo i pred čim stojimo, te svoj glas (jedini kapital većine građana BiH) damo onima za koje smo sigurniji da će nas izvesti iz ‘trajno prošlog vremena’ i, posljedično, zastrašujuće budućnosti“, naglasili su u uredničkom timu.

Comment here