DRUŠTVONASLOVNA

Upaljač, benzin, prijetnje samospaljivanjem, vatrogasci i policija u centru Banjaluke

 

U centru Banjaluke je propao još jedan pokušaj deložacije porodice Petković. Petkovići, majka i sin, trebali su biti deložirani iz stana, u kojem žive od 1998. godine u ponedeljak u 11 časova.

Stan u kojem Petkovići žive bio je u vlasništvu pokojnog  očuha Borke Petković i njene pokojne majke  a deložacija treba da bude izvršena po nalogu Osnovnog suda u Banjaluci.

Prvostepenom presudom Borki Petković je dozvoljen otkup stana u kojem živi ali je to drugostepenom poništeno. Borka Petković pretpostavlja da je neko dao novac da ovaj slučaj završi ovako a da oni ostanu bez stana.

“Dobra je lokacija, centar grada, nama ne treba očigledno a nekome treba”- rekla je Borka Petković.

Borka je, inače, žrtva proteklog rata u Bosni i Hercegovini jer je logoraš koji je u logoru proveo četiri godine a u stanu živi sa sinom koji je kao dijete takođe prošao užase rata i danas zbog toga ima psihičke probleme.

Upravo je sin Borke Petković danas prijetio da će se, ukoliko se na deložaciji bude insistiralo, spaliti u stanu.

Ukoliko Petkovići budu deložirani sa stanom raspolaže Republička direkcija za obnovu i izgradnju i može da ga da u zakup a kasnije i u otkup.

Prostor ispred zgrade u kojoj žive Petkovići obezbjeđivao je veliki broj policajaca. U pripravnosti su bili vatrogasci i ekipa hitne pomoći. Zbog deložacije su se okupili i članovi udruženja Restart.

Nije poznat datum nove deložacije.

Comment here