DRUŠTVONASLOVNA

Uhapšen Emilio Baldo jedan od osumnjičenih za ubistvo Slaviše Krunića, potraga za drugim (FOTO)

Glamočani- ubijen biznismen Slaviša Krunić

Pripadnici Policije RS uhapsili su danas Emilija Baldu, u toku akcije privođenja osumnjičenih za ubistvo Slaviše Krunića u Glamočanima kod Banjaluke, objavili su danas pojedini mediji.

Glamočani- ubijen biznismen Slaviša Krunić

Baldo je od ranije poznat policiji. Postao je poznat široj javnosti po tome što je ranjen u pokušaju bijega iz banjalučkog Okružnog suda.

Emilio Baldo ranjen je 2. novembra 2006. godine neposredno prije izricanja osuđujuće presude od devet godina zatvora za veći broj krivičnih djela razbojništva.

Glamočani- ubijen biznismen Slaviša Krunić

Kako javljaju mediji, u toku je potraga za još jednim muškarcem za kojeg se sumnja da je učestvovao u likvidaciji Slaviše Krunića, a koji je od ranije poznat policiji.

Jedan od napadača na Krunića, Željko Kovačević iz Banjaluke ubijen je sinoć u toku likvidacije Slaviše Krunića.

Željko Kovačević, jedan od ubica Slaviše Krunića

I Kovačević je od ranije bio poznat policiji. Kovačević je uhapšen u februaru 2011. godine u akciji “Strijelac”, a policija je na porodičnom imanju pronašla 452 predmeta za koja se sumnjalo da su ukradena. Kovačević je zbog ovoga u međuvremenu osuđen prvostepenom presudom na pet godina zatvora.

Kasnije je uhapšen i zbog zelenašenja vlasnika jednog poznatog banjalučkog ugostiteljskog objekta.

ISTRAGA I DALJE TRAJE

Brojne policijske patrole i tokom noći, a i danas se nalaze na mjestu zločina, a kompletno područje obezbjeđuju jake policijske snage naoružane dugim cijevima.

U istragu su uključene brojne jedinice MUP-a RS, a došlo je i nekoliko džipova sa pripadnicima Specijalne policije MUP-a RS, gdje detaljno pretražuju teren oko mjesta ubistva.

Glamočani- ubijen biznismen Slaviša Krunić

Mještani Glamočana kažu da su šokirani cijelim događajem, a rafalnu paljbu koja su sinoć čuli upoređuju sa ratnim stanjem.

Glamočani- ubijen biznismen Slaviša Krunić

Na mjesto ubistva Slaviše Krunića jutros je došao i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, a kasnije je došao i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, zajedno sa suprugom Đurđicom, inače bivšom suprugom Slaviše Krunića.

JAVNOST ŠOKIRANA ZBOG UBISTVA, TRAŽI SE BRZA REAKCIJA

Vijest o Krunićevom ubistvu odjeknula je u svim zemljama regiona, a najviši rukovodioci RS, traže hitnu reakciju policije i nadaju se što skorijem rasvjetljavanju ubistva.  Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da očekuje da će počionioci ubistva Slaviše Krunića što prije biti otkriveni.

“Izražavam žaljenje i saučešće porodicama i u Prijedoru i Glamočanima. Očekujem da institucije rade svoj posao i da se što prije otkriju počinioci ubistva. Pitanje rezervnog sastava policije nema veze s ovim događajem, ali reći ću da nemamo ništa protiv da i drugi oforme svoje sastave rezervne policije”, dodala je ona.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je izjavio da se nada kako će do kraja dana biti riješen slučaj ubistva biznismena Slaviše Krunića kod Banjaluke.

“Ovog trena su na terenu i ministar i direktor policije, i nadam se da ćemo do kraja dana riješiti ovo ubistvo. Ja kao čovjek izražavam najveću bol prema porodicama ubijenog”, rekao je Višković.

Zbog ubistva Slaviše Krunića odgođena sjednica NSRS

MEKTIĆ: UBISTVO S POTPISOM VLASTI

Ministar bezbjednost BiH Dragan Mektić na vijest o ubistvu Slaviše Kranića, napisao je na društvenoj mreži Twitter kratak komentar da je riječ o ubistvu s potpisom vlasti.

 

Comment here