DRUŠTVONASLOVNAPOLITIKA

Udomljavanje kadrova NDP-a

Od vremena kada je Dragan Čavić shvatio da se predugo napaja sa izvora samoće i poraza Saveza za promjene i shvatio da je smisao politike biti na pobjedničkoj strani bez obzira na ideje i stavove, osvanulo je mnogo sunčanih i kišnih dana. Sasvim dovoljno da udomljavanje može da počne.

Kao što je i bilo najavljeno NDP Dragana Čavića dobio je jedno ministarsko mjesto u novoj-staroj Vladi Republike Srpske. Novi ministar privrede i preduzetništva, ministarstva koje je nastalo cijepanjem starog ministarstva privrede, rudarstva i energetike na dva,  u Vladi Republike Srpske je Vjekoslav Petričević.

foto: Buka

Šef kabineta novog ministra je Ivana Sandić iz NDP-a a savjetnik ministra Petričevića je Nikola Kužet takođe iz ove stranke. I jedno i drugo su u vrijeme dok je NDP bio dio opozicije bili prilično kritički nastrojeni prema stanju u kojem se nalazi Republika Srpska.

foto: ndp

Dragan Čavić je sa svojim NDP-om napustio djelovanje u opoziciji početkom novembra prošle godine nakon poraza Saveza za pobjedu na opštim izborima mjesec dana prije toga.

Čavićevo obrazloženje je tada bilo da politika koju pokušavaju da vode ne nailazi na podršku građana i da je potreban zaokret.

Dragan Čavić, inače, je u posljednjih desetak godina bio jedan od najžešćih kritičara politike koju vodi Milorad Dodik predsjednik SNSD-a i stvarni prvi čovjek Republike Srpske bez obzira na poziciju koju trenutno obavlja.

Comment here