DRUŠTVONASLOVNA

Tri mjeseca od napada na Vladimira Kovačevića- međunarodne potjernice protiv Dukića nema na stranicama MUP-a RS i Interpola!

Prošla su puna tri mjeseca od pokušaja ubistva novinara portala Gerila.info i BN televizije Vladimira Kovačevića.

Dva maskirana napadača brutalno su pretukla Kovačevića u klasičnoj sačekuši u nedjelju, 26. avgusta, ispred ulaza u zgradu u kojoj stanuje u banjalučkom naselju Obilićevo.

Pripadnici MUP-a RS uhapsili su 15-ak dana nakon napada Marka Čolića, boksera iz Banjaluke, dok je drugi osumnjičeni Nedeljko Dukić iz Kneževa, napustio granice BiH i nedostupan je organima gonjenja. Sumnja se da je otputovao u Sloveniju ili Hrvatsku gdje ima rođake.

Protiv njega je prvobitno raspisana centralna potjernica, a tek prije 15-ak dana, nakon višednevnih pritisaka i protesta novinarske zajednice, objavljeno je da je raspisana i međunarodna potjernica.

Kako je tada objavljeno, Interpol je zaprimio dokumentaciju u vezi sa zahtjevom za raspisivanje potjernica za Dukićem i o tome obavijestio MUP Republike Srpske, međutim, na internet stranicama INTERPOLA, a n i MUP-a RS u odjeljku gdje se nalaze potjernice nema imena Nedeljka Dukića.

 

 

Comment here