DRUŠTVONASLOVNA

Svijeće i hapšenje pred Hramom Hrista Spasitelja

Suzana Radanović i večeras je zapalila svijeće u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci uz podršku okupljenih građana. Majka Davida Dragičevića najavila je tužbe protiv grada Banjaluke i ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Gradonačelnik Banjaluke danas je najavio da će grad tužiti organizatore okupljanja na trgu 30.decembra zbog štete koju je grad pretrpio. Suzana Radanović je Protiv Banjaluke jer grad nije bio nezbjedan na dan kada je David nestao a protiv MUP-a zbog ometanja posjeda bez naloga 25. decembra.

Na okupljanju se pojavio i poslanik PDP-a Draško Stanivuković koji je odbacio optužbe da sebe stavlja u prvi plan u priči oko Pravde za Davida. Nakon što je dao izjavu medijima Stanivukovića su u porti Hrama priveli policajci u civilu i odveli ga do policijskog vozila. Građani su negodovali, među njima i odbornik banjalučkog SDS-a Aleksandar Petković ali nije bilo incidenata.

Policija je inače i danas hapsila u Banjaluci. Na naša pitanja hapšenjima i razlozima hapšenja kao i o omogućavanju kontakta privedenih sa advokatima nije bilo odgovora.

Ostavite komentar