Šukalov ultimatum liderima opozicije: Pozovite narod na ulice i tražite nove fer izbore

  • 668
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

FOTO: blic.rs

Vukota Govedarica kandidat Saveza za pobjedu za Predsjednika Republike Srpske izjavio je danas da je on pobjednik izbora za nivo predsjednika jer su njega izabrali glasači a ne brojači. Govedarica je rekao da zahtjeva novo brojanje svih glasačkih listića.

“Ove izbore su dobili brojači, a ne glasači. Ja sam izabran glasovima, a ne brojanjem. Tražimo da se uradi prebrojavanje svih glasova koji su došli u CIK. Svima nam je jasno da smo željeli da ovi izbori budu fer i demokratski, pravedni i pravični i da u ovim izborima treba da dođemo do volje naroda. Ako neko danas ima nešto protiv toga, onda i treba da kaže to. Broj nevažećih listića se povećao. Danas imamo 91 odsto prebrojanih odbora. Juče smo imali 40.000, a danas 42.500 nevažećih listića. Ovo je ogroman broj, broj koji može da utiče na ishod glasanja. Tražimo uvid u nevažeće listiće.”- rekaoa je danas Vukota Govedarica.
Govedarica je napomenuo i da nema šanse za bilo kakvu koaliciju sa SNSD-om i da se o tome i ne razmišlja.
Adam Šukalo za Gerila info i večeras tvrdi da i dalje čeka odgovor lidera opozicije na njegov zahtjev da se narod pozove na ulice na mirne proteste zbog svega što se dešavalo oko završenih izbora.
Šukalo kaže da nije odgovor na brutalnu krađu na izborima preko lažnog materijala, pronevjera, krađe identiteta i kupovine glasova samo traženje novog brojanja.
“Ključno je da izbori koji su održani na neregularan način ne smiju biti priznati. Ako opozicija prihvati novo prebrojavanje oni će utvrditi neregularnosti na nekoliko mjesta i to je to. Moj zahtjev opoziciji je da pozovemo narod na ulice i tražimo organizaciju novih fer izbora jer je to jedini način da odbranimo demokratiju.”- istakao je za Gerila info Adam Šukalo.
Šukalo je rekao i da je sada sva odgovornost na liderima opozicije i da imaju svega još nekoliko sati na odgovor.