DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Porodica ostala bez stana zbog dokumentacije bez pečata

deložacija porodice popović

U Banjaluci je izvršena deložacija porodice Popović, majke i kćerke iz njihovog doma. Advokat deložirane porodice tvrdi da je sve urađeno na osnovu dokumentacije koja nije ovjerena.

Sanja i Vukosava Popović  izbačene su iz svog stana u kojem su živjele 50 godina, odlukom banjalučkog Osnovnog suda.

Odluku je potpisala sudija Rajfa Đumišić, sudija izvršnog odjeljenja Osnovnog suda u Banjaluci.

deložacija porodice PopovićPrema tvrdnjama advokatice Smiljane Moravac Babić, deložacija je izvršena na osnovu dokumentacije koja nije ni imala urednu ovjeru, odnosno pečat.

Porodica sada ima osam dana žalbe o kojoj će odlučiti Okružni sud u Banjaluci, ali to nije odgodilo izvršenje odluke o deložaciji.

Smiljana Moravac Babić izjavila je da u 24 godine advokature ne pamti sličan slučaj.

“Popovići su bukvalno izvučeni iz svoje kuće u kojoj su živjeli 50 godina i to zbog navodnog duga od 7.000 maraka a kuća vrijedi 200.000 maraka. Sudski izvršilac je krio odluku suda koja nije imala ni pečata. Ovo danas je urađeno bez poštivanja osnovnih ljudskih prava, a prijetili su mi i krivičnom prijavom” izjavila je advokat deložirane porodice.

Dodala je da je zbog načina na koji je obavljena deložacija i svega ostalog ostala u šoku.

“I dalje ne mogu da vjerujem da se sve ovo dogodilo danas. Majka i kćerka su molile na sve načine da se deložacija odgodi, govorila sam da imaju pravo na zaštitu, a ovo je ravno kriminalu”, rekla je advokat porodice Popović.

Portal srpska.info prenio je izjavu Sanje Popović, koja kaže da u porodičnoj kući žive 50 godina, te da su je uredno otplatili kada je bio otkup stanarskog prava.

“Tužio nas je Janko Trivić koji je izmislio dug od 7.000 maraka. Danas su došli sa dokumentima koji nisu ovjereni”, izjavila je ogorčena Sanja Popović.

Comment here