DRUŠTVONASLOVNA

Ponovo odgođeno suđenje Marku Čoliću

Marko Čolić, osumnjičen za pokušaj ubistva

Marko Čolić, osumnjičen za pokušaj ubistva

Pretres u slučaju Čolić koji je trebalo da bude održan 25. aprila odgođen je za 15. maj. Prethodni pretres zakazan za 16. april takođe nije održan kao ni pretres prije njega koji bio zakazan za treći april.

Predsjedavajući sudskog vijeća Branimir Jukić tada je kao razlog za odgađanje glavnog pretresa naveo bolovanje jednog člana Sudskog vieća, sudije Olge Pantić.

Podsjećamo, Marko Čolić je optužen da je 26. avgusta prošle godine zajedno sa Nedeljkom Dukićem u Banjaluci pokušao ubistvo novinara Vladimira Kovačevića. Marko Čolić uhapšen je pet dana nakon napada na Kovačevića od tada je u pritvoru koji mu je nekoliko puta produžavan a drugoosumnjičeni Nedeljko Dukić je od hapšenja Čolića u bjekstvu. Nezvanične informacije su da je van BiH. Još nema informacija o tome ko stoji iza napada na Vladimira Kovačevića s obzirom da napadači i Kovačević nemaju nikakvu zajedničku istoriju niti se uopšte poznaju.

Ono što je jasno ali o čemu niko javno ne govori jeste da je napad naručen a da su Čolić i Dukić samo osumnjičeni kao izvršioci. Inače Okružno tužilaštvo Banjaluka i dalje izvodi svoje svjedoke a nakon toga očekuje se da svjedoke pred sud dovede i odbrana.

Comment here