DRUŠTVONASLOVNA

Policija: Nismo imali saznanja o prijetnjama djeci

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona tvrde da nisu imali nikakvih prijava da postoje bilo kakve prijetnje ubistvom maloljetne djece u slučaju monstruoznog zločina u Bihaću.

Izvršenim provjerama u evidencijama Policijske stanice Bihać, nije evidentirana niti jedna prijava koja bi se odnosila na prijetnje da će lice S.A.( 1981) izvršiti trostruko ubistvo svoje maloljetne djece.“-kratko su nam odgovorili iz policije Unsko-sanskog kantona.

Bihaćki Centar za socijalni rad nije odgovorio na pitanjja da li su oni imali bilo kakve prijave o prijetnjama koje su eventualno prethodile zločinu u kojem je Admir Sović ubio troje svoje djece.

“Policiji se javio jedan od Sovićevih prijatelja, koji im je ispričao kako se ovaj nikako nije mogao pomiriti s odlaskom supruge te je njoj i svojim najbližim prijateljima poručio kako će ubiti djecu i sebe zato što ga je napustila. To je dovoljno strašno zvučalo i ovako izrečeno, valjda zato nije niko vjerovao da je kadar tako nešto i učiniti”– pisao je prije nekoliko dana zagrebački Jutarnji list.

“Navodno je prijatelju najavio što će uraditi. Susjedi kažu kako se ta obitelj nedavno doselila i da ih nisu dobro poznavali. Dodaju kako se Sović bavio popravkom poljoprivrednih strojeva i da je sa suprugom i djecom živio u unajmljenom stanu. Admir je, navodno, i supruzi rekao da će ubiti djecu i sebe ako ga ostavi. Kako pišu lokalni mediji, supruga je ostavila prije dvadesetak dana. Šokantne prizore u kući prvi je vidio brat Sovićeve supruge, koji je policajac i koji je živio s njima u istoj kući.”– pisao je portal 24 sata hr.

Admir Sović iz Bihaća 13. decembra je počinio zločin koji je potresao čitavu BiH. Na spavanju je pobio troje svoje djece starosti sedam, pet i dvije godine. Nakon zločina otac je počinio samoubistvo.

Comment here