DRUŠTVONASLOVNA

Policija: Ne tučemo privedene u stanici!

Lica koja su uhapšena u Banjaluci u prethodna dva dana fizički su i psihički maltretirana potvrdili su pojedinci koji su bili privedeni ili znaju nekoga ko je uhapšen. Adam Šukalo, bivši poslanik u NSRS, nakon izlaska iz Policijske uprave Banjaluka rekao je da je psihički maltretiran, a da je čuo jauke iz susjednih prostorija koji su asocirali na fizičko maltretiranje. Da su fizički maltretirani tvrde i poslanik Draško Stanivuković kao i privedeni Ivan Begić. Najnovije tvrdnje izrekao je Aco Prelić koji je rekao da ima informacije da je njegov prijatelj Brane Milošević, koji se sumnjiči da je udario jednog policajca, pretučen u policiji.

Banjalučku policiju smo pitali da li su ove tvrdnje tačne i da li su svim privedenim ili uhapšenim licima omogućene posjete advokata.

“Povodom dopisa koji ste, 27.12.2018. godine, dostavili na internet adresu Policijske uprave Banja Luka, obavještavmo Vas da su licima lišenim slobode omogućena sva prava i prema njima se postupalo u skladu sa Upustvom koje bliže uređuje oblast postupanja sa licima lišenim slobode.
Lica lišena slobode se nisu žalila na postupanje policijskih službenika prilikom primjene policijskih ovlašćenja što je i zapisnički konstatovano.
Lice koje ste naveli u Vašem dopisu je lišeno slobode zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo «Napad na službeno lice u vršenju službene radnje» a dalje mjere i radnje prema njemu sprovode se pod nadzorom nadležnog tužilaštva”, odgovorili su nam iz banjalučke policijske uprave.

GERILA.info

Comment here