DRUŠTVONASLOVNA

Počela naplata putarine na autoputu Banjaluka- Doboj

I zvanično je počela naplata putarine na autoputu Banjaluka- Doboj. Cijena putarine je sedam maraka za dionicu, u jednom smjeru, za putnička vozila. Da li je mnogo ili nije- zavisi koga pitate.

Naplata putarine na autoputu “9.januar” je počela. Vožnja autoputem od Banjaluke do Doboja u jednom smjeru i zvanično je 7 maraka.

“Ne bi trebalo da bude komplikacija prilikom naplate, jer se naplata vrši na uobičajen način osim u jednom dijelu, a malu pometnju pravi naplata otvorenog dijela autoputa”, pojašnjava direktor Autoputeva Republike Srpske Dušan Topić. Tvrdi da je riječ o jednostavnom procesu.

“Cijena je sedam maraka u jednom smjeru Banja Luka- Doboj za putnička vozila. To je optimalna cijena” tvrdi direktor Autoputeva. Kamiondžije upozoravaju da će njima biti skupo da se voze autoputem jer očekuju za jedan smjer više od 30 maraka.

Put jeste dobrodošao ali će kamioni zbog cijene uglavnom starim putem. Kamiondžije ipak očekuju da putarina za kamione možda u dogledno vrijeme bude jeftinija.

“Cijena je optimalna i u slučaju kamiona” jasni su u Autoputevima Srpske. Prema riječima iz ove kompanije, “uobičajeno je da cijena bude u odnosu 1 prema 4 kada su u pitanju te kategorije”.

Autoput Banjaluka – Doboj otvoren je početkom oktobra. Izgrađeno je 72 kilometra autoputa, a gradnja je koštala 402 miliona evra.

Comment here