DRUŠTVONASLOVNAPOLITIKA

Petnaest gladnih poslanika

Petnaest poslanika prošlog saziva Narodne skupštine Republike Srpske koji nisu osvojili novi mandat za sada je podnijelo zahtjev za korišćenje “bijelog hljeba”. Ta zakonska mogućnost profesionalnim poslanicima koji ostanu bez posla dozvoljava da šest mjeseci nakon isteka mandata mogu da primaju platu. Plata profesionalnih poslanika iznosi 2500 maraka. Za sada su zahtjev parlamentu podnijeli Adam Šukalo (rekao da će kompletan iznos uplatiti u humanitarne svrhe), Goran Đorđić, Miroslav Brčkalo, Cvijetin Vilotić, Zdravko Krsmanović, Zorka Andrić, Snježana Kelečević, Dragan Ristić, Bojan Vidić, Nedim Čivić, Nenad Kuzmić, Mihnet Okić, Ivana Lovrić, Jasna Lukić i Vesna Jungić.

Gerila je pokušala da stupi u kontakt sa bivšim poslanicima koji su tražili bijeli hljeb, pojedini  se ne javljaju na telefon a oni koji su se javili (Zdravko Krsmanović i Goran Đorđić) kažu da je jasna zakonska mogućnost i da je to nešto što bivšim poslanicima pomaže da ne idu odmah na biro za zapošljavanje. Đorđić je rekao da će se odreći bijelog hljeba ukoliko pronađe novi posao.

Krsmanović je rekao da je on inače i bio i da je sada protiv “bijelog hljeba” ali da je legalista a da je zakon u ovom slučaju jasan i omogućuje “bijeli hljeb”.

Comment here